Udstyr og testside.

Udstyr vi bruger eller har testet.

Vi har prøvet et Dorema solsejl, men da vi skulle ha' det op i sommerferien i Polen blæste det en smule. Vi kunne ikke få det til at stå ordentligt, da stængerne er alt for spinkle, samt at der burde være støttestænger ind til vognen. Vi har så prøve-opsat solsejlet hjemme og kan konstatere at det er meget svært at få til at stå ordentligt med de medfølgende stænger. Selve solsejlet er af en udmærket kvalitet og leverede man nogle kraftigere stænger, samt et par stænger der går ind og støtter på vognen, så kan det også bruges i en smule vind, hvilket ikke er muligt med de eksisterende stænger set med vores øjne. Priserne er ellers ret rimelige, men det hjælper jo ikke når vigtige detaljer som stængerne er for spinkle til at holde solsejlet oppe, det blæser jo altid her i Danmark.

Vores trækker er en Kia Ceed 1,6 CRDI Præmium udgave. Det er nummer to Kia vi bruger som trækker til ferievognen, og vi kan kun sige at den gør det fantastisk godt, vi har før kørt en del i wv produkter, men må bare sige at den Kia gør det fuldstændig lige så godt. En anden vigtig ting er garanti og service, den er i top, ihvertfald hvor vi har handlet og holder service på bilen.

Vi fik lidt støjproblemer ved igangsætning på forårsturen til Køln her i 2017, og brummen med gearkassen. Efter hjemkomst kontakter jeg Pedersen og Nielsen risskov. Poul Henning kører en tur sammen med mig i bilen og mener at det er koblingen/svinghjulet, og desværre er der ikke garanti på den mere, da det er en sliddel. Ikke desto mindre bliver bilen lavet uden beregning med ny kobling og svinghjul med mere, og oveni en gratis lånebil, det er da service der vil noget.

Vores rullende feriehus er vi meget glade for, det er en: Knaus Sport EU, fra 2014, med en frivægt på ca 430 kg, og totalvægt 1500 kg, så vi har ikke problemer med overvægt. Vognen har nu fulgt os rundt i Europa i nogle år, og der har stort set ikke været problemer med den, dog har vi fået sporet akslen hos Lageri Smidt, da den sled for hårdt på dækkende. Vognen er monteret med PS-moover og ATC slingresystem, samt solcelleanlæg 100w, vi har også elektriske støtteben, hvilket vi er vildt glade for, og Truma ultraheat er der selvfølgelig også puttet i, og vi har netop lagt nye lækre tæpper i fra AnnTex, så vognen er helt kampklar til fremtidige ture ud i verden.

Tæpperne fra firmaet Anntex er af en virkelig lækker kvalitet og pasformen kan ikke købes bedre, så det firma anbefaler vi gerne til andre.

Vi har i her i 2017 købt os et Ventura Marlin deltelt, det er et perfekt rejsetelt til rejser i foråret og efteråret, hvor der kan være lidt køligt, specielt om aftenen. Teltet er taget i brug på vores tur til Køln i foråret, og vi er meget tilfredse med det, det fungerer glimrende til vores brug.

I sommerperioden bruger vi et Isabella Sunshine solsejl, det er perfekt til rejsebrug, da det er nemt at sætte op og der er læsider der kan afmonteres, men selv om man har taget siderne af vil det ikke trække på en, da der stadig er noget side til at tage evt træk. Vi har også en front til solsejlet, så det kan lukkes helt af, men den bruger vi ikke, så den kan fint undværes.

Tæpperne er vi rigtig glade for, se selv hvor godt paskram det er, vi har valgt de lækreste firmaet laver, og det har vi ikke fortrudt.

Det kamera vi har lige nu, er et: Panasonic Lumix GX80, med et 14-140 objektiv. Det har afløst et Sony A6000, med et 18 200 Sony objektiv sidste efterår. Det Panasonic er jeg ret tilfreds med, det tager nogle gode billeder, og er ikke for stort at ha' med rundt, når vi er i byerne. Men et eller andet sted savner jeg nok lidt mit "gamle" Sony, med det fantastiske objektiv, det tog virkelig nogle fantastiske billeder. Grunden til at jeg skiftede var at sony'en begyndte at opføre sig lidt underligt, hvilket jeg ikke var tryg ved.

Marianne anskaffede sig sidste år et: Panasonic Lumix TZ80, som afløser for et Canon Powershot SX200, der ikke kunne opfylde kravene mere. Det Panasonic TZ80 er et fantastisk godt rejsekamera, med en fantastisk billedkvalitet og en optisk zoom helt op til 30 gange, og 4k video. Marianne er meget glad for det kamera, der bruges meget til at tage billeder fra bilen, mens vi er undervejs, men jeg bruger det faktisk også ret meget ind imellem, da det tager nogle fantastisk flotte billeder, og ikke fylder noget. Klik på linket, der er en fin beskrivelse af kameraet.

Copyright. Ferievognen.dk Ove Lund. Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.