Dresden 2010.7

Ferievognen i Dresden foråret 2010.7

Kan i mærke stemningen, og det endda uden mennesker, bortset fra Marianne, der står og fotograferer.

Så er vi nået ned til Floden, der deler de to byer, den ene ligger i Tyskland, den anden i Polen, som vi kigger over på.

På den tyske side, ligger denne hyggelig restaurant, som besøges af høj som lav, den ligger da fantastisk.

Peterskirken i Görlitz står flot og knejser over floden og restauranten.

Måske lidt frås med sådan to billeder af samme kirke, men synes at kirken kommer til sin ret på dem begge, og omgivelserne meget på det ene.

Vi er gået lidt ind i Polen, her kan man tydeligt se, at der ikke er så velholdt som der trods er ved at blive i Görlitz.

Vi sidder på den hyggelige biergart, terrassen. der ligger under skyggen af den enorme St.Peter og Paul-kirke. Terrassen ligger som i kan se på billederne ud i Neissefloden, og lige op af den gamle Altstadt-bro, hvor folk spadserer frem og tilbage mellem de to byer, i Tyskland og Polen.

Efter EU's udvidelse ind i polen, er Görlitz rykket fra at ligge i udkantsområdet, til et nyt midtpunkt i Europa. Selvom de to byer staves forskelligt, den i polen, Zgorzelec, og i Tyskland Görlitz, er de to byer faktisk en og samme by. Det er også en historie om at genforeningen har gjort en forskel. I de 20 år der er gået siden, er der stadig lang vej for den Polske by, mens Görlitz er begyndt at skinne  ganske smukt i den gamle bydel, hvor man er i fuld gang med at renovere og bygge op.

Mens vi sidder og spiser her på den tyske side, kan vi se skiltet på den store bygning på den polske side, der har været en restaurant i gamle dage, men den kunne vist ikke gå, efter genforeningen.

I middelalderen far Görlitz faktisk vadested over floden, her passerede handelsfolk, der kom via ruten Via Regia, der gik mellem Santiago de Compostela i Spanien, og Kiev. De flotte penge i centrum er faktisk bygget for penge tjent ved salg og handel med noget der hed Vadj, der blev brugt til at farve tekstiler med.

Vi skal videre! efter lidt mad og drikke på terrassen, her er lige et billede af broen mellem Tyskland og Polen.

Videre det går rundt i den smukke gamle by.

Dejlig stemning, ser ud til at man slapper af i Görlitz.

Lidt stemning fra vores tur rundt i den smukke by Görlitz.

Ligner en borg, men mener at det er den offentlige forvaltning, men flot er den da.

Her står han og slapper af, med en menu, til gæsterne.

Marianne står vist også og slapper af, og nyder solen.

Lidt fra byens skyline, man kan tydeligt se at der bliver renoveret, og lavet smukt, det er en fornøjelse at se.

Forfatteren i Görlitz! så kan i se at jeg virkelig har oplevet byen live.

Vi bliver jo nødt til at køre tilbage til campingvognen på et tidspunkt. Se bare hvad vi møder på vej ud af Görlitz, det er da ren råhygge, en hestevogn fyldt med glade mennesker.

På vej tilbage til Dresden, kommer vi over den berømte blå, stålbro, der går over Elben, den er fantastisk flot.

Vi har som sædvanlig heldige med vejret, der er 22-23 grader og høj sol, så vi nyder det meget, og får taget en del gode billeder inden vi igen kører til Dresden, og sandelig da vi når hjem er der 25 grader, det er da sommer.

Vi er lige på besøg hos Susanna og Henrik som de to danskere hedder der også er kommet på pladsen, det er hyggeligt, og derefter står den på grillmad på vores cobbgrill, og så er den dag omtrent gået.


Copyright.Ferievognen. Ove Lund.               Det er ikke tilladt at kopierer billeder og tekst.