Efterårstur 2012.3

Efterårstur til Mecklenburg Vorpommern. 2012. 3

Vi skal lige luftes, det er dejligt lige at få kigget lidt, og lugtet lidt til tingene ude i naturen.

Hallo!! hvad laver i to, vi skal ikke smøle tiden væk, nu må i komme.

Er der noget om at hunden kommer til at ligne sin ejer? Eller omvendt.

Nu skal jeg vist til at passe på hvad jeg skriver! Marianne samler lidt majs op fra jorden, hun bruger dem til at lave efterårspynt hjemme hos os, og selvfølgelig ligner hun ikke Kvik, men sig selv.

Nu skynder vi os at komme videre, efter Marianne og Kvik's "tyve-togt", og opdager så at man hernede hænger malerierne op udenfor huset, det er dælme da smart. Billedet er taget i farten, så det er ikke helt klart, håber det er ok for jer.

Efter en ganske hyggelig tur gennem det smukke landskab, med store vidder, og smukke alle'er, ankommer vi til Güstrow. Vi parkerer på en plads der hedder Franz-Parr-Platz, lige ved stadt-museum, og turist-informationen, og et smukt mindesmærke, som man kan se herunder.

Vi holder lige ud for dette smukke mindesmærke, og det smukke hus i baggrunden.

Mindesmærket er vist over faldne i en krig i 1813,1814, og 1815, har ikke undersøgt det nærmere, i skal også lave noget.

Vi går ned gennem nogle hyggelige gader med gamle huse, vi skal ned og finde en engel i den store smukke kirke, der ligger inde i byen.

Her har vi så den flotte domkirke, nu skal vi ind og ha' et kig, der skal vist være bryllup derinde, så jeg håber ikke vi forstyrrer.

Det er da ganske mageløst, der er ganske rigtigt en masse bryllups-gæster oppe ved alteret, så jeg kan ikke tage så mange billeder, men nogle få stykker lykkes det da at snige mig til, man skal jo ikke genere folk. Nu skal jeg se om jeg ikke kan finde den berømre engel, der skulle hænge et eller andet sted i kirken.

Her hænger så Ernst Barlach's, Güstrover Ehrenmal, kendt som den svævende engel. Engelen er et mindesmærke over faldne i 1, verdenskrig, og fortolket af kunstneren selv, med disse ord: < for mig stod tiden stille under krigen. Den svævede>

Flot og særpræget er den, og meget udtryksfuld.

Da jeg kommer ud af kirken, står Marianne og Kvik nok så sødt og venter på mig.

Da vi går om på den anden side af kirken ser vi brudeparret, hyggeligt.

Vi går gennem den gamle by, og nyder stemningen, her ikke så mange mennesker, men det er jo også helligdag i Tyskland idag.

Vi møder dog ham her, han ser lidt tænksom ud!! der står ikke hvem han er, men pyt med det, han er da flot.

Lidt mere stemning fra Güstrow, her mange flotte gamle byggerier, og kunstværker. Brønden hedder Borwinbrunnen am Pferdemarkt.

Der er mange fine huse her i Güstrow, der jo er en gammel østtysk by, også med huse der trænger til at blive gjort noget ved.

Det store smukke lyserøde rådhus, det passer godt ind, her på torvet.

Nu er vi kommet ind i den gade der fører op til det gamle slot.

Her kan man se et meget smukt restaureret hus, Gallery Wollhalle, og så lige et af de flotte skilte. huset bliver brugt til kunst-udstillinger, men der ikke noget der interesserer os i dag.

Så er vi nået op til Güstrow slot, Marianne står foran den smukke port, (hun tror nok hun er blevet slotsfrue). Tror nu nok at vi skal holde os fra at putte penge i det slot her, det trænger virkelig til en kærlig hånd flere steder.

En lille flot detalje inde fra buegangen ind til slottet, det tog jeg mens Marianne var inde og finde nogle brochurer, flot ikke?

Vi er nået ind i borg-gården, det har sikkert været et kanon-flot slot, men trænger til en ordentlig omgang.

Slottet set oppe fra byen, vi skal lige køre ned bag ved, der er alt for langt at gå.

Dette billede er taget nede fra vejen bag slottet, her er vi nede for at nyde en god kop kaffe, med en lille kage til.

Güstrow slot er bygget i sidste halvdel af det 16, århundrede, og er brugt som residens af hertug Ulrich af Mecklenburg. der er en stor udstilling af middelalderlige samlinger, kunst og kunsthåndværk fra renæsancen, samt våben, og glas fra oldtiden.

Vi var dog ikke inde og se udstillingen, men vil sikkert gøre det næste gang vi er på disse kanter.

Kan i huske at der skulle være bryllup i kirken vi besøgte før? Da vi kommer tilbage til bilen fanger jeg lige brudekareten, på vej ned for at hente brudeparret, flot er den nu.

Nu siger vi tak til Güstrov, for at vi måtte se lidt af den hyggelige by, og starter bilen, nu skal vi hjem til rullevognen, og slappe af.

Det har været en dejlig dag, med godt vejr, ikke så meget sol, men lunt, omkring 18 grader, det kan man da ikke klage over. Efter aftensmaden hygger vi med lidt fjernsyn, og er så heldige at se en rigtig god udsendelse fra Spreewald, det var sjovt, vi har jo selv været der i sommerferien, og nu så vi en del mere fra beboernes synsvinkel, det var lærerigt. Tak for idag, i morgen skal vi til Rostock, men man har godt-nok lovet meget regn, så det kan godt være at turen bliver lidt kort, vi får se, sov godt. Se med i morgen.

Torsdag. D.4.10

De flinke meteologer, der fortalte at det ville blive regn idag fik desværre ret. Nå men det forhindrer nu ikke Marianne i at cykle op til den lille morgenbutik, og hente rundstykker, hun er nu også ret sej.

Vi pakker bilen med Kvik, og paraply'er, og kører fra pladsen kl.11.50, vi skal jo en tur til Rostock, og det uanset om det vælter ned med himlens milde gaver. Der er 72 km til bye'n, men det går hurtigt, da der er motorvej hele vejen, så det er da ikke så galt, selvom der ikke er så meget at kigge på undervejs, ikke engang særlig meget trafik.

Marianne fanger lige dette smukke hus i forbifarten på vej ind for at finde en p,plads, det er vist en del af en ældre byport.

Så står man her i silende regn, der er ikke mange på markeds-pladsen.

Efter at vi har parkeret bilen går vi op i byen, her er ret flot i regnvejret, se bare denne flotte bygning.

Dem der står bag mig har vist også brug for en paraply, og måske noget varmt tøj.

Se bare her! selv de unge piger har vovet sig ud i det strålende vejr, og det store hus har fået regnfrakke på.

Et lille kig over markedspladsen, her er ganske flot, og mange parasoller, det er da lidt synd for dem der prøver at sælge Deres ting og sager at det regner så meget.

Den store smukke kirke hedder Marienkirche, den skal vi ind og kigge lidt på. Hvorfor skal den grimme bil lige holde der?

Selvfølgelig er der bare smadder-flot inde i kirken, den flinke dame der passer på herinde viser os hvor vi kan stille vores paraplyer.

Vi tager faktisk en masse billeder inde i kirken, der er ret unik, med flere seværdigheder, blandt andet et meget gammelt astronomisk ur. Vi lægger kun de to stk ovenover ind, men kan anbefale et besøg i byen, og også kirken.

Uden for kirken står denne flotte fyr og vogter, han ser stolt ud, det kan jeg nu godt forstå.

Er det ikke et strålende vejr? Men nu er der da kommet mange mennesker ud for at handle, frisk!!

På vores vej ned gennem gågaden løber vi ind i dette smukke springvand, der er sørme nøgne mennesker i, nå! så bliver Deres tøj da ikke vådt.

Sikke flotte skulpturerer.

De er dælme meget akrobatiske, gad vist om jeg kunne lære det.

Det er da meget smuk kunst, der viser den menneskelige krops evner, og muligheder! det kan vi godt li'.

Hvor er det da et smukt par, læg mærke til den lille øffer der holder dem med selskab, den er da sød.

På den videre færd ned af gaden, ser jeg pludselig disse smukke detaljer oppe på en hus-facade.

læg mærke til den bette mus der sidder nedenfor katten, godt fundet på.

Får enden af gaden støder vi ind i dette gamle tårn, i kan læse om det på teksten, det skulle vist være ret gammelt.

Så er vi nået til enden af gaden, og i får lige et billede af en flok piger der vist symboliserer at man skal stå sammen? på den anden side er en rest af den gamle bymur, der har omkranset Rostock i meget gamle dage. Nu går vi samme vej tilbage, vi vil køre tilbage til rullevognen, det regner ret meget, så her kommer et farvelbillede fra byen.

Farvel til den dejlige by, Rostock, næste gang vi kommer har det bare at være solskin.

På vej hjem er vi lige inde og handle i et fint indkøbscenter der ligger kun 5 km, fra campingpladsen. Marianne finder et par lækre Rieker-støvler til en ganske fin pris, så har vi da sparet lidt mønt hernede.

Vi er hjemme ved godt 17 tiden, så vi kan slappe lidt af inden vi skal spise, vi vil nemlig spise på en restaurant der ligger lige uden for campingpladsen. Den hedder, Gäststätte Sonneneck Zierow.

Marianne er sød som altid, nu slipper hun jo også for opvasken.

Jeg er altså ikke sur, blot tørstig, kom nu med den øl-bamse.

Her sidder vi så og venter på vores <swartz-beer>, og selvfølgelig vores mad. Vi kan efterfølgende konstatere at man spiser godt her, bedre end på campingpladsens restaurant, der spiste vi nemlig forleden dag, og det kan vi ikke anbefale, det var ikke for godt, blot hvis andre skulle få lyst til at gå ud og spise mens de er her.

Fredag D.5.10

Så er det tid til at køre hjem til lille Danmark, vi kører fra pladsen kl. 10.00, efter at vi har pakket sammen, det er lidt klamt og vådt, men vi har (heldigvis) ikke haft telt oppe, så vi slipper for at få sådan et klamt et ind i vognen. Vi kan så oplyse om at det vælter ned da vi kører fra pladsen, vi ender da mindst med svømmehud mellem tæerne inden vi er hjemme.

Vi skal selvfølgelig ha' lidt frokost undervejs, så her holder vi lige en lille pause.

Hvad er nu det? Man kan da heller komme nogen steder, uden at ens nysgerrighed bliver vakt.

Fantastisk! en runesten på en tysk rasteplads, det har vi ikke lige set komme.

Nu kan i selv læse om Erik-stenen, dejligt at støde på sådanne Danske mindesmærker hernede i Tyskland.


Vi takker af og fortsætter hjemturen, efter en skøn efterårsferie i det dejlige Tyskland/ mecklenburg-Vorpommeren. Vi kan igen konstatere at Tyskland er et fantastisk land at rejse rundt i med sin campingvogn, og kan kun anbefale andre at besøge De mange skønne områder der findes i landet.yes


Vi kommer hjem uden andre problemer end mødet med den sædvanlige stopklods ved grænsen!!! nemlig Fleggård, i ved der hvor man møder alle sine ligesindede, mange også med campingvogn på slæb.


Tak til de mange der følger med på vores ture, det giver stor lyst til at lave denne side.

Marianne, Ove, og selvfølgelig Kvik.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                        Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.