Efterårstur 2011.

Ferievognen i Sydtyskland. Efteråret 2011.

Mandag.D.26.9

Så skal vi afsted igen, nu er det efterårsturen der løber af stabelen.  Denne årets sidste store tur går denne gang ned til det sydtyske, vi skal opleve det berømte slot www.neuschwanstein.de , og så er der sikkert en masse andet vi også løber ind i.

Vi kører fra viby kl.13,15 i dejligt vejr, og 22 grader, det er da skønt, vi vil også denne gang besøge camping mitte på vejen nedover, det er jo blevet en tradition for os når vi skal sydover.

Vi ankommer til Mitte kl. 16,30, og får den sædvanlige gode modtagelse af Hans og Annette,  og også hurtigt en plads overfor receptionen, så kan vi komme hurtigt afsted næste morgen.

Tirsdag.D.27.9

Vi er oppe ved syvtiden, og kører fra mitte kl. 8,30, der er 10 grader og diset, men solen kan skimtes.


SCHYYY! vi skal være stille, klokken er ret tidlig om morgenen, og vi skal ikke vække alle de flinke campister, der slapper af her på den dejlige plads.

Vi kører af den slagne vej ned af A7, hamborg, Hannover, Kassel, ja... tror alle campister kender den rute.  vi er ved Hamborg kl.10,30, det går fint gennem elb-tunnelen, men møder lidt vejarbejde efter at vi er kommet gennem, dog ikke stor forsinkelse.

Så er vi gennem Elb tunnelen, det er alles skræk, altså om der er stau. Vi oplever meget lidt trafik, men det er nok tidspunktet.

Må hellere for campingvogns-fredens skyld lige nævne at Harry, og Solveig var lidt sure over altid at blive anbragt inde i rullevognen når vi kørte, så vi fandt ud af at de godt ville være inde hos os i bilen når vi kører, så det fik de så lov til, vi har jo demokrati i rullevognen.

Vi holder rast kl.11,00 på brunautal ved Bispingen, og får også tanket diesel, til den videre fremfærd, det er dejligt vejr med 18,5 grader, og sol, så vi nyder selvfølgelig at være på farten igen.

Efter pausen fortsætter vi af A7, ned til , www.hann.muenden.de  der har vi valgt at tage en overnatning, det skulle efter sigende være en ganske smuk by, så den skal vi studere lidt.

Dejligt at være på vej på tur, så er der en masse nye og forhåbentlig gode oplevelser forude.

Sikke et par flotte broer, de ser store ud hernede fra vejen, bare de nu holder.

Så er vi ankommet til campingpladsen i Hann-Münden, www.busch-freizeit.de som hjemmesiden hedder, man skal lige over en smal bro, og ud på en ø, hvor floderne Fulda Weser og Werra løber sammen.

I middelalderen var Hann Münden, en pulserende handelsby ved floderne Werra, Fulda og Weser, og den dag i dag regnes den for en bindingsværks-by af europæisk rang. Dens gamle bydel, der er næsten fuldstændig omgivet af vand, kan prale med over 700 rigt udsmykkede bindingsværkshuse fra 6 århundreder, 12 historiske bytårne, middelalderbroer og fæstningsmure. Welferslottet og det pragtfulde rådhus i weserrenaissance vidner om byens rigdom.

I den senere tid har moderne, interaktiv vand-kunst beriget torvene i den indre by. Mange maleriske bindingsværksgyder med forretninger, cafeer, og restauranter indbyder til slentreture og afslappende pauser. Daglige sejlture på de tre floder, traveture med guide i byen, Doktor-Eisenbart-festspillene foran rådhuset eller klokkespillet hver dag kl. 12.00, 15.00, og 17.00, og et utal af byfester giver mulighed for at lære byen at kende fra dens smukkeste side. Også cyklister og kano-turister finder ideelle betingelser for en herlig ferie langs med, og på de tre floder.

Så er vi kommet på plads i Hann Munden, her er da dejligt.

Pladsen er glimrende, med træer, og fint græs, her er ikke så fyldt lige nu.

Så er der gjort klar til hygge, med den traditionelle opsætnings øl, Marianne kalder på mig.

Lige et billede af receptionen, den møder man når man er kørt over den smalle bro, der fører over til pladsen.

Slusen ved den bro der fører over til pladsen.

Vi skal en tur op i byen, der er blot et par minutters gang op, så der bliver vi ikke overanstrengte.

Her er nu ganske flot, og vejret er også med os, så nu skal der hygges mellem gamle bindingværkshuse.

Turen op til centrum er flot! Marianne studerer arkitektur.

Hvis nu man fjerner bilerne, smider lidt affald, og lukker nogle grise og høns ud i gaden, så kan man godt forestille sig at være tilbage i middelalderen.

Selvfølgelig er der også en flot kirke i byen.

Det er da smukt, og så sidder der en flot pige og gør et eller andet, måske hun kerner smør??

Så er vi nået til torvet! her er meget flot, og hyggeligt.

Hygger du dig? Du kan lige prøve andet! her er da ganske flot.

Så er vi nået til rådhuset, der ligger på det smukkeste torv man kan forestille sig.

Man kan da kun sige at det rådhus er ret flot, tyskerne er gode til at renovere deres gamle huse.

Lige et billede af de smukke detaljer, ved døren ind til rådhuset.

Vi er gået ud i den anden ende af byen, her er en flot bro over en af floderne, her er godt at tage billeder fra.

Her er et smukt kig over til nogle af byens smukke huse, og tage.

Hvad mon denne sjove fætter sidder og spejder efter? Et skib med bananer måske?

Her løber to af floderne sammen, et mini mini! Deutches Egg, mangler blot et stort monument.

Marianne står under de målinger der viser hvor højt vandet har stået op på bygningen, det er vildt.

Et kig inde i byen, fra broen! hyggeligt ikke?

Et kig ned af en af floderne, der står en og fisker kan vi se! mon der er store fisk her? Spændende.

Ferievognens Bestyrinde! Min bedste rejsefælle. Hun sidder og nyder det dejlige vejr på broen ved Hann-Munden.

Nu går vi tilbage til byen, vi skal se om der er mere vi lige kan tage et kig på, inden vi skal hjem til pladsen.

Pladsen hvor kirken ligger, her er også rigtig fint.

Sidste billede fra den smukke by, vi går ned til vores rullende hjem, nu skal vi hygge os resten af dagen/aftenen, vi skal videre i morgen, så det gældr om at være godt udhvilede.

Her ligger vi i aftenskumringen og har det rart. Camping er verdens bedste opfindelse.

Marianne er lige ude og lufte sig, hun snupper lige dette fine billede af aftenstemningen, med det siger vi godnat.

Pladsen er ikke billig, og det er en fordel at ha' Adac campingkort, der er ikke rabat med andre kort end det, og vi betaler 24,80 eur for en overnatning.  Pladsen er ellers ok, fine rene baderum, og gode standpladser.


Onsdag.D.28.9

Så skal vi videre til det sydligste Tyskland, vi kører over Kassel, Fulda Würtsburg, Ulm, og Memmingen.

Farvel til Hann Münden, nu er det videre mod nye eventyr.

Det er altså en flot køretur gennem kassel bakker, det har været diset de første timer, men da vi kommer lidt op i højderne kommer solen frem, og der bliver 21 grader varmt, det er dejligt, vi tanker lige før afkørsel 97, (Hammelburg), og fortsætter bagefter videre til den plads vi har valgt at bruge som base mens vi udforsker området.

Trafik er der nok af, men ingen problemer.

Vi holder pause sammen med en bus fuld af pensionister, det er da hyggeligt.

Vi kører trygt efter Wilma, vores Garmin navigator, men på grund af vejarbejde kommer vi ind på nogle meget små veje inden vi når pladsen.

Det gør nu ikke noget, for her er jo ret smukt, se bare bjergene i baggrunden.

Vi kommer til at ligge rigtig fint, med kig til den smukke sø, og alperne i det fjerne, og vi nyder resten af aftenen med afslapning, og lidt Tysk fjernsyn.

Her ligger vi da ganske dejligt.

Torsdag.D.29.9

Idag tager vi den lidt med ro om formiddagen, vi skal lige undersøge hvordan det er med internet-muligheder her på pladsen. Det viser sig at man har 2 pc'ere stående i et pc rum, dem kan man benytte gratis, man skal blot ha' et login oppe i receptionen, det prøver vi, men det virker ikke ret godt, så vi venter, og vil så købe nogle timer wifi, når vi ikke kan undvære det mere.

Der er diset fra morgenstunden, men det bliver sikkert bedre op af dagen.

Her er faktisk rigt fint på den plads, man ligger ikke lårene af hinanden, og her rent og pænt

Pladsen er delt op i flere afdelinger, her er vi oppe og kigge lidt på den der ligger oppe over den vi ligger på. her er flotte servicefaciliteter, og vi ser at der ligger rigtigt mange med hunde her på den afdeling.

Pladsen er en stor 5 stjernet velbeliggende plads, og man kan bruge ACSI kort en stor del af året, se ACSI-bogen, den ligger ved en lille by der hedder, Lechbruck am see, og vi kan kun anbefale andre at bruge pladsen, vi bliver meget tilfredse mens vi er her.  pladsen hedder www.via-claudia-camping.de tjek selv hjemmesiden ud.

Der er en sø på pladsen, hvor der skulle være meget rent, og en masse dyreliv, det er da et godt initiativ, at bevare naturen.

Marianne er ret glad for vores gode Isabella rejsetelt, det er nu også rigtig godt når man er afsted i de lidt kølige perioder, nu er der også kommet dug på, så kan vi få frokost, og efter frokost vil vi køre en tur ind til www.fuessen.de , sådan for at hygge lidt.

Så er vi kommet til den flotte by, nu skal vi se os lidt omkring.

Marianne passer da godt her i disse smukke omgivelser, mon hun gerne vil bo her?

Hovsa! nu bliver jeg selv fanget af en mini paparazzi, man kan ikke vide sig sikker, i denne verden.

Heilig-geist spitalkirche, er bygget 1748-1749, og er en meget smuk kirke, også på grund af den smukke farve og udsmykning udvendig. Det er virkelig dejligt at opleve den slags smukke bygningsværker rundt på vores rejser. Tyskerne er gode til at værne om deres gamle huse, og kirker med mere, de river ikke ned, men renoverer.

Lige et enkelt billede inde fra den smukke kirke, det er da ikke mindre smukt, besøg den selv ved lejlighed.

Er det ikke smukt, denne flotte flod løber lige i udkanten af Füssen.

Vi går videre op i den fine by, her er fyldt med smukke bygninger, og en dejlig stemning.

Videre det går, spændende hvor vi ender.

En flot virituos, og en smuk dronning, man møder mange personligheder her i Füssen.

Må så bare sige! at den største personlighed vi møder på denne tur, absolut er denne smukke kvinde. Hun er noget af det skønneste, med den dejligste udstråling, og det smukkeste smil man kan tænke sig, og så kan hun underholde på flere måder.

Er hun ikke skøn? Hun synger pragtfuldt, en skam der ikke er lyd på.

Tror hun er gift med ham ismanden, sikke et dejligt par, det er livsglæde i høj kvalitet.

Vi fortsætter lidt rundt i byen, her er ret hyggelig, og mange mennesker.

Billedet er taget fra turistkontoret, flot ikke, selv et springvand er med.

Oppe over den dejlige by, ligger en borg, den ser da meget smuk ud. Sjovt at disse gamle borgherrer altid har ønsket at kunne se ned på almindelige borgere, men så har de selvfølgelig lidt kontrol med dem, og er beskyttet mod angreb.

Der er mange mennesker der ligesom os nyder byen.

De piger her ser da også ud til at hygge sig.

På vejen hjem fra Füssen, kommer vi lige forbi på en vej, så vi kan få et kig på det vi er kommet for at se hernede, nemlig www.neuschwanstein.de, det smukke eventyr-slot der ligger hernede. Vi kommer også forbi www.camping-bannwaldsee.de der ligger ret tæt på Füssen, og neuschwanstein, man kan cykle dertil på ret kort tid, vi snakkede om at den ville vi bruge hvis vi kom hertil igen en anden gang, men fik senere af vide af en lokal tysker, at det var en meget dyr plads, og at den bedste i området er den vi ligger på.

Det slot ligger da ret smukt placeret i det smukke landskab, ikke noget at sige til at mange besøger det.

Så! nu fangede jeg Marianne, så kan hun lære det, vi holder og tager alt for mange billeder af det smukke slot. Nu vil vi køre hjem til ferievognen. Resten af dagen hygger vi os på campingpladsen, og ringer til vores ældste barnebarn, Kasper, han har fødselsdag idag, og bliver 12 år.... puha, hvor tiden går, synes lige han er kommet til verden.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                       Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.