Efterårstur 2014. Plön.

Ferievognen i Plön efteråret 2014.

Søndag.D.28.9

Så er det tid til nye oplevelser, efter en hård arbejdsweekend, og medfølgende sommerfest i Hedensted caravan, skal vi endelig på efterårstur. Vi har denne gang valgt at vi vil besøge Plön, der var vi i 2006, faktisk på en af vores første ture med egen vogn.

Vi kører fra Hedensted kl 16,30 efter lidt arbejde, og vi vælger at køre til DCU camping Kollund og tage den første overnatning.

Mandag.D.29.9

Efter en dejlig nattesøvn, der var ret tiltrængt, står vi op til en dejlig morgen, og hygger med morgenmad, det er altid skønt at spise morgenmad i campingvognen.

Marianne er tidlig oppe, og tager et dejligt morgenbillede.

Så er det ved at være tid til afgang, vi skal den vej ned.

Så er vi klar, nu skal vi ud, og ha' en masse nye oplevelser.

Farvel til Kollund, en glimrende plads, hvor der var overraskende mange campister.

Dejligt at være afsted igen, vi hilste også lige på rare bekendte fra den hyggelige klub, Back to nature, det var dejligt, vi har været på tur sammen for nogle få år siden. Nu ruller vi ned gennem det flotte Tyske landskab, vi tager ikke motorvejen, men kører af hyggelige landeveje, vi har tid nok.

Pause må der til, vi skal jo ha' lidt brændstof indenbords, Marianne er altid i sådan et dejligt humør, hun er fantastisk at rejse sammen med, og elsker heldigvis den samme måde at leve på som mig.

Så er der stau? Vi er da ikke på motorvejen?? Hmmm, skal jeg brokke mig, eller bare lade som ingenting.?

Vælger at sende, kun positive signaler, og nyde udsigten mens vi venter.

Kør ikke op på sporet, der kommer tog, nå det er vel ok, det skal også ha' lov.

Der kommer futteren, den er da fin, godt med go' lokaltrafik til folket.

Fuut Fuut, så er det med at passe på, nu kører det på skinner.

Så ser det ud til at vi skal lege tog, mon det nu går godt?

Det er da ret sjovt, at køre her med rullevognen, og lege tog.

Så er vi ved Plön.

Vi ankommer til naturcamping Spitzenord, der ligger blot et par km fra Plön, det er en dejlig plads, som vi også var på i 2006. Vi får en rigtig fin plads at ligge på, omtrent den samme som, i 2006, det er da dejligt, som i kan se ligger vi temmelig godt.

Vi får en fantastisk plads.

Alt er på plads, så er der dømt hygge.

Tirsdag.D.30.9

Op til temmelig diset vejr, det har også regnet en del i nat, og gør det stadig dog i mindre grad. Vi vil køre en tur til Lübeck idag, det er mange år siden vi har besøgt den by. Vi er forresten hundefri på denne tur, Kvik er på ferie hos venner der er temmelig vilde med ham, og har det vist alt for godt hos dem, men så kan vi jo nyde at være "barnefri".

Her er lidt morgenstemning, dis ud over Plöner see, men det er da vildt flot, jeg zoomer ind på den fine svane der ligger og hygger sig ude på det stille vand.

Så er vi nået til Lübeck, Marianne står vist og drømmer om et eller andet godt.

Måske om en sejltur, med et af de flotte gamle skibe.

Vi går hen langs den smukke kanal, her er ret hyggeligt med mange smukke træskibe. Vi skal hen til Holstentor, der er en gammel og meget flot byport.

Holstentor er nu ret flot, fungerer idag som bymuseum, og turistfanger.

De smukke gamle lagerbygninger ved siden af Holstentor, bruges idag som kontorer, og butikker.

Sikke et flot gammelt hus, det er et teatermuseum.

Museet er beskyttet af en farlig drage, ser dog ud til at ilden er slukket i gabet af den.

Ham her der ser så venlig ud, sidder udenfor indgangen, og tager imod gæsterne. Vi stikker blot lige hovederne ind et kort øjeblik, og tager et par billeder af dem der styrer tingene indendøre, så er det ud igen, og videre op i byen, der er jo meget vi skal nå at se mens vi er her.

Så er vi nået til Markedspladsen, med det smukke fredede rådhus.

Billeder kan ikke retfærdiggøre den smukke bygning, slet ikke i det gråvejr.

Vi går hen til Mariekirken i Lübeck, vi skal lige kigge indenfor, her ser vi de knuste kirkeklokker, der styrtede ned efter et allieret luftangreb under 2 verdenskrig.

Det er en vældig stor kirke, og meget flot, med søjlerne der er på vej mod himlen.

Fine gamle detaljer er der alle vegne i kirken, man kunne noget dengang.

En af de smukke urskiver i det astronomiske ur, der vist ikke er helt ægte, men flot er det.

Orglet svæver højt oppe i det store kirkerum, et fantastisk syn.

Vi må hellere gå ud igen, ellers falder vi bare i staver over alt det smukke der her inde i kirken. Udenfor får Marianne en ven, igen, hun er nu heldig, selvom ham her vist er en værre bette en, som i kan læse her.


Den lille djævel og legenden om ham siger, at da den første sten til St. Mary kirke var lagt, troede han det skulle være en vinbar. Han kunne godt lide ideen, fordi mange sjæle havde allerede fundet vej til ham efter de jævnligt havde besøgt sådan et sted. Så han blandede sig med mængden og begyndte at hjælpe arbejderne. Men en dag måtte djævlen indse, hvad bygningen virkelig skulle være. Fuld af vrede greb han en kampesten for at smadre væggene. En stemme råbte til ham: Bare stop det hr. djævel! Efterlad hvad der allerede er rejst! Så vil vi bygge en vin bar i nabohuset til dig, og lige overfor kirken byggede arbejderne vinkælderen til rådhuset.

Her er den lille frækkert, gad vide om Marianne ved hvor fræk han er? Hun ser lidt bedøvet ud.

Lige et farvel til den smukke kirke, og dette billede indefra kirken der symboliserer døden fra Lübeck.

Efter besøget i kirken, og mødet med den lille djævel, hvilket vist tog ret hårdt på Marianne fandt vi en lækker fiskerestaurant, vi trængte til at få lidt godt at spise, og det fik må man sige. Den gode mad hjalp på Mariannes tunge afsked med ham fyren, så vi luntede videre ud i byen i håb om store oplevelser.

Gad vide om ham djævelen har taget pippet helt fra min lille kone, nu løber hun rundt inde i alle de springvand vi møder.

Hun bliver ikke engang våd? Tror jeg tager hende med ind og kigge på lidt sødt, hos Niederegger, der er vist rigeligt af det der marcipan.

Det er da en temmelig flot butik.

Her må kan vi da få stillet vores sult efter søde sager, Marianne er igang med at handle.

Efter besøget hos Niederegger er vi fulde af energi, så vi spadserer ned til domkirken i Lübeck, byens ældste bygning grundlagt i 1173, her vil vi se om der noget der er godt at kigge på, og tage et par billeder af.

Løven står i mange byer i Tyskland, vi så den også i Ratzeburg.

Henrik Løve, Heinrich der Löwe, ca. 1129-6.8.1195, hertug af Sachsen og Bayern. Som søn af welferen Henrik den Stolte og den tysk-romerske kejser Lothar 2.s datter Gertrud kæmpede Henrik Løve for at generhverve sin fars tabte hertugdømmer, Sachsen og Bayern. Ham har vi mødt mange steder i Tyskland.

Ser ud til at være en ret smuk kirke, men vi har jo set så mange at vi er lidt vanskelige efterhånden, men nu må vi lige ind og kigge lidt.

Kirken er rigtig flot indvendig, så frem med kameraet.

Her møder vi den flotte løve igen, nu er den blevet forgyldt, bare det var mig.

Lidt smukke detaljer, dem er der mange af her.

Her bliver de små børn vist døbt, det ser fornemt ud.

Døbefonden er rigtig flot, og sikkert lidt gammel.

Her har vi en gammel smuk kiste, lavet i sten, gad vide hvem der ligger i den, og hvorfor den er her i kirken, det kan jeg ikke lige se her, nå men det er vel også lige meget, jeg kan jo ikke snakke med vedkommende alligevel, som en vis anden person, der sidder og snakker med en der ikke er der.

Hmm, sidder Marianne nu og snakker med en eller anden, måske ham den lille fyr fra den anden kirke, det må altså stoppe.

Farvel til den smukke kathedral, det var en god oplevelse at besøge den.

Denne fine robåd kunne jeg ikke lige stå for, den ligger flot placeret i kanalen.

Hvad nu? Er Marianne faldet i staver over et springvand, håber ikke hun løber ind i det igen.

Vi må videre, vi skal hen til bilen igen.

Det er en ganske smuk tur langs kanalen.

Ser det ud til at Marianne er et helt andet sted i hovedet? broen er fyldt med kærligheds hængelåse, så?

Vi nærmer os Holstentor igen, her ser i de flotte pakhuse.

Lige et billede af Holstentor fra en anden smuk vinkel, med en kirke i baggrunden.

Så er det tilbage til rullevognen igen, efter en dejlig dag her i Lübeck, det er en fantastisk dejlig by at besøge, så vi kan kun anbefale andre at besøge byen. Der er godt 50 km fra Plön, så det er overkommeligt, vi er hjemme igen kl.18,00, og resten af dagen/aftenen går med at hygge og læse i en god bog, så vi takker for en dejlig dag, ses måske i morgen?

Onsdag.D.1.10

Op til en ny dejlig dag, med ganske ok vejr, vi har cykler med, så vi vil cykle en tur ind til Plön idag. Det er en lille hyggelig by, hvor man godt kan bruge et par timer eller tre, men først går vi en tur rundt på pladsen vi ligger på, så kan i se et par billeder herfra.

Den rene idyl, vi er på den anden side af pladsen.

Skal lige stikke en finger, mon det er koldt?

Posedamen! der elsker at løbe rundt i mellem springvand, bare hun nu ikke hopper ud i søen!!

Synes i ikke det ser ret hyggeligt ud? Det er det kan vi godt forsikre, vi anbefaler ikke normalt pladser, da vi er forskellige i hvad vi forventer, men Spitzenort kan vi nu godt anbefale.

Man ligger dejligt her på pladsen.

Restauranten lige frem, og i kan se os til venstre for restauranten.

Der hygges ret meget her på søen.

Nå! vi må hellere få startet cyklerne, og komme afsted, der er jo langt, når man ikke er i bil, (1,8 km). Det lille stykke vej er jo ikke et problem for et par i Deres bedste alder, så vi er hurtigt inde i den lille by, og får parkeret cyklerne lige i starten af byen. Så kan vi gå på opdagelse, det er altid hyggeligt med nye steder.

Hvor mon denne hyggelige lille vej fører hen?

Op til rådhuset måske, det er et fint et af slagsen.

Et kig fra rådhuset ned til kirken der ligger midt i byen.

Det er et hyggeligt lille torv rådhuset ligger på.

Vi går ned til kirken, vi skal selvfølgelig lige ind og kigge lidt, det må være et must lige at se om den er flot nok indeni til at komme med her.

Det er den i høj grad! her er smukt, og i et meget skandinavisk design, det kan vi godt li'

Mon der har været høstfest i byen? Eller nogle har doneret lidt halm til kirkebøssen?

En meget smuk døbefond, meget enkel i udførelsen.

Det er virkelig et smukt kirkerum.

Læg mærke til det smukke loft, det er imponerende som det er lavet.

Bliver altid ret betaget over hvor smukt sådanne kirker er udsmykket.

Her er så kirken, den knejser op over byen på torvet, med rådhus, og slot i baggrunden.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                           Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.