Forårstur 2013.4

Mosel, foråret 2013 med Ferievognen.4

Vi går videre vi skal se om vi kan finde den store basilika, som romerne bygged for mange år siden. Den skulle være ret stor, så vi kan vel ikke gå fejl af den.

Fantastisk, vi fandt den, og det uden at går forkert, der er en sporhund gemt i os, eller måske er det  Kvik.

Aula Patine, også kendt som kejser Konstantins tronsal, er den største enkeltbygning  som har overlevet fra antikken, og den giver godt indtryk af romersk byggestil og af, hvordan hele det enorme rum er bygget med et eneste formål: at understrege kejserens magt.


Senere blev Basilika brugt af biskopperne til bolig. De tykke mure var gode at gemme sig bag, når nogen forsøgte at gøre oprør mod de gejstlige, som også havde magt over andet end sjælene.

Kurfürstliches palais, er fra 1756, og bygget af Johannes Seitz, det er vældig flot palæ, så jeg laver lige et stunt, og tager et billede på tid, og kameraet blev ikke engang stjålet, selvom det stod et stykke væk.

Her er vi så! Kvik aner vist ikke hvad der foregår, har nok fået øje på noget interessant.

Det er detaljerne der tæller, så det øverste billede af den flotte top/frise på palæet bliver delt i to smukke piger, og som man kan se så er det før bh'ens tid: smukt ikke.

Der er mange smukke skulpturer i parken, de to forreste er mine helt private, dem kan jeg ikke undvære, så de skal med hjem. Vi må videre vi skal hen til en eller anden badeanstalt, der hedder kaiserthermen, måske vi kan få en svømmetur.

Vi går langs en lang romersk mur, den er smadderflot, hvor mon vi ender?

Her har vi så badeanstalten, den er vist lukket: vi kigger selvfølgelig på den alligevel. den ser meget gammel ud.

Det var så den badeanstalt, vældig flot er den, men lidt ærgerligt at vi ikke kunne få et varmt bad: nå vi må videre, vi skal snart se om vi kan finde bilen igen, vi skal vist til at rulle mod vores base.

De romere må ha' levet på en stor fod, denneher står ihvertfald uden for indgangen til badeanstalten, sikke en sko der skal til der.

Har ikke kunnet finde noget på denne flotte dame, men synes hun skal med her, hun må ha' betydet et eller andet for Trier, siden hun hænger på en væg hernede.

Vi går videre, vi skal jo ikke stå helt i stampe over en stor fod, vi kommer også forbi et flot vægmaleri, det minder lidt om berlinmuren, da vi var der, det havde romerne ikke accepteret.

Det var egentlig meningen vi ville gå hen til Römerbrücke, men istedet vælger vi at gå gennem byen tilbage, så vi kører ud samme sted som vi kom ind, Kvik er vist lidt træt af alle de ben, han er ved at gå ind i hele tiden.

Så siger vi farvel til Trier, vi har måske nået at se bare en meget lille del af alt det der er at se her, men vi kan jo komme tilbage når vi får mere tid til rådighed. Vi vil lige smutte en lille tur til Luxemborg, bare lige ind over grænsen, så kan vi prale af at vi har været der også. Bare han ikke bliver træt, ham der slæber rundt på den dovne unge, på billedet herover, har barnet ikke selv fået et par ben at gå på?.

Nu er vi i Luxemborg, og har parkeret ved den flotte kirke, vi går ned og drikker en kop kaffe nede ved floden, her er ganske hyggeligt.

Her kommer en turbåd! det ser ret hyggeligt ud, måske vi skal tage en tur engang med sådan en fætter.

Her er også en lille færge, der sejler mellem de to lande, det er nu ret sjovt.

På vej tilbage møder vi disse flotte gæs, men hold da helt op, hvor er de hysteriske på den stakkels misfarvede en af slagsen.

Lige et par slutbilleder fra hjemturen, den autocamper er da flot, ligne ikke alle andre, og så får i lige en flot udsigt også. Nu vil vi da sige tak for en dejlig dag, med en masse dejlige oplevelser ud i det kulturelle, nu er det tid til at slappe af i vores lille transportable hjem.

Er jeg ikke ganske sød? Nu skal jeg passe på "huset" mens de "gamle" skal ud og føjte.

Lørdag. D. 11.5

I dag er det lidt skiftende vejr, men sådan ok, man skal vel ikke klage, når man har ferie, og er på tur med sin dejlige kone, og kvikke hund.

Vi kører en tur til Zell, der er en rigtig vinby, med sin helt egen specialitet inden for god vin, nemlig Schwartze kat, den skal vi smage lidt på. Kvik skal blive hjemme, og passe på rullevognen, så han får en dejlig dong, fyldt med lækkerier, der skal arbejdes for at få fat i, så hygger han sig ganske godt, han har heldigvis ikke spor imod at være alene, det har han været god til lige fra vi fik ham.

Så er vi kommet til Zell, og har fået parkeret bilen, det var faktisk lidt svært at finde en plads til den, men det lykkedes da efter et par rundture.


Vi støder selvfølgelig på en sort kat, og en vinslæber da vi kommer ind i byen, der ellers ikke er særlig stor, men den ser nu ud til at være ganske hyggelig sådan ved første øjekast. Vi parkerer lige ud for et lækkert vinudsalg, som vi selvfølgelig lige stikker hovedet ind, og beslutter at her skal vi ind igen, inden vi kører hjem.

Et kig op til det gamle krudttårn, og de smukke vinmarker, der ligger lige bag byen.

Marianne nyder at være på tur, og nu skal vi ud og smage lidt vin.

Her er lige et par flotte skilte, den sorte kat er mange steder i byen, De er altid temmelig flotte de skilte, mange gange rene kunstværker.

Selv om der ikke er så mange mennesker her i byen, er der da ganske hyggeligt alligevel.

Byen ligger med stejle vinmarker som en smuk baggrund.

Her er ret flot, men hvad sker der nu? En gås sidder og skræpper oppe i toppen af et tårn, sjovt.

Der er sørme' også et slot i Zell, det fungerer nu som hotel, ser ganske flot ud.

Mon ikke det er hyggeligt indenfor? Vi kan desværre ikke komme ind, så skal vi jo bestille et værelse, det vil vi ikke.

Her kunne man da godt holde en romantisk weekend engang!

Slottet har et ret flot våbenskjold.

Her er byens rådhus, det er også ret flot, nu går vi hen og finder en vinhandel, vi skal ha' købt noget god Moselvin med hjem. Først finder vi en butik i den ene ende af byen, her køber vi nogle af byens specialiteter, men først efter en behørig smagsprøve.

Derefter køber vi nogle kasser i den butik vi stak hovedet ind i da vi ankom til byen, det er guf, så nu har til at nyde på terrassen derhjemme her over sommeren. Efter vin-købet kører vi hjem til Kvik, og rullevognen, nu skal vi hygge, og grille en lækker strudsebøf, den har vi med hjemmefra, det smager himmelsk.

Farvel til en dejlig vinby, her har vi byens vartegn, en sort kat, der nyder et lifligt glas af områdets dejlige vin.

Her ligger vi og har det rart, det har regnet lidt, og mange er kørt fra pladsen, vejrudsigten ser vist heller ikke for god ud, men det kan vi vist ikke lave om på.

Godt vi har rejseteltet, Kvik er vist interesseret i hvad jeg er igang med, det dufter nok godt.

Som afslutning på dagen får i lige et billede af den flotte bro, der som jeg skrev tidligere er det den eneste bro i Tyskland der er i 2 etager, toget kører over bilerne, det er da ret smart.

Nu slutter vi en dejlig dag her, så må vi se hvad morgendagen bringer, vi har ingen planer, så det bliver da spændende hvad dagen vil bringe af oplevelser. Godnat og sov godt.

Farvel for denne gang, nu flytter vi nordpå.

Søndag.D.12.5

Vi vågner op til regnvejr, og det har faktisk regnet hele natten, køligt er det også, blot 10 grader.

Efter morgenmaden, beslutter vi over opvasken, at det her gider vi ikke, der er lovet regn hele dagen! så vi pakker sammen, og får betalt, hele 86 eur, for 5 overnatninger, det er da rimeligt. Vi kører fra Bullay kl. 11,40, heldigvis i lidt solskin.

Vi har sat ruten på vores "søde Wilma", (navigator), men er meget enige om at vi skal holde øje med hvad hun foretager sig. Vi skal over et sted der hedder Wittlich, så kommer vi ud til motorvejen. Nu er det så bare at der pludselig er omkørsel på grund af vejarbejde, og det skal vi jo rette os efter, men pludselig kan jeg se at nu er vi på vej ned af 18 graders nedkørsel, og vi er kommet samme vej som da vi kørte herned. Det er selvfølgelig ikke muligt at ændre kurs, og jeg ved jo af egen erfaring at nu skal vi op af en 20 graders stigning, med skarpe sving, se med her.

Bunden er nået, og nu skal vi op af hullet igen, spændende!

Op det går, skal hilse og sige at det er lidt stejlt, men det går nu fint.

Så er vi oppe af hullet, det var jo ikke så slemt, godt vi har kræfter nok i trækkeren.

Det er altid godt med lidt spænding her i tilværelsen, kan huske første gang vi var i jugoslavien, i 1986. Vi skulle dengang op af nogle stigninger på 24 %, det gik også fint, vi kørte bag en sættevogn, der havde en del besvær med at komme rundt i de meget skarpe sving, og på et tidspunkt gik han helt i stå, da et hjulsæt var lidt ude over kanten, men han startede ufortrødent igen, så trækkeren hoppede og dansede, men igang kom han, heldigvis! vi sad ellers og tænkte på om vi ville få ham i hovedet, vi slap med skrækken. Det var dog ikke med en campingvogn på slæb, skal lige siges.

Nu er vi kommet på lidt bedre veje, og har lidt sol, men det ser da lidt truende ud.

På motorvejen begynder det at regne temmelig kraftigt igen! så bliver vognen da skyllet.

Så er det tid til en rast, og nu regner det heldigvis ikke mere, så kan vi alle blive luftet.

Vi kommer også ud i lidt omkørsel, og bliver javet igennem nogle små byer, men det er jo bare hyggeligt.

Vi har helt glemt at fortælle hvor vi vil hen! det gør jeg nu. Vi vil køre til en lille by der hedder Lemgo, den ligger tæt på Bilefeldt, og vi kan se at der ligger en ACSI-plads i den lille by.

Vi har også læst at det skulle være en flot by, med en 800 år gammel by historie, og der skulle være en dejlig stemning, så der kører vi selvfølgelig hen.

Der er temmelig meget trafik på motorvejen idag, det skyldes at der har været kristi himmelfarts-ferie, og der sikkert er mange der skal hjem, efter at ha' været afsted på lidt ferietur. Vi ankommer til campingpark lemgo kl, 17,40, og får en udmærket plads af en meget bestemt ældre dame, der senere viser sig at være rigtig sød.

Efter at vi har sat vognen op, og gået en tur, med Kvik, går vi op i byen og spiser en fantastisk god middag på en italiensk restaurant, Kvik betaler, det er jo mors dag.

Efter den gode middag er det snart tid til at få sovet lidt, så godnat, og sov godt.

Mandag, d.13.5 

Hvad er nu det for en uorden, det regner da vi står op her til morgen! hmm: vi kan vel heller ikke forlange høj sol hele tiden.

Vi vil idag besøge et temmelig interessant sted, der hedder Externsteine, det er nogle høje klipper der står inde midt i ingenting, og rager højt op i luften, vist efterladenskaber efter 70 mio, år gamle sandstensbjerge.

Først skal morgen ritualerne dog udføres, marianne vasker op, ved det udendørs køkken, jeg tager nogle billeder af omgivelserne: det er god arbejdsfordeling.

Farvel til nogle flinke hollændere, i en flot ældre amerikaner-camper.

Her har vi lidt af området vi ligger på.

Selvom det er gråvejr, er her nu rigtig dejligt, ikke særlig overfyldt, det er mest hollændere, der er på pladsen, der er så også lige denne flotte gamle mercedes autocamper, dog uden nummer-plader.

Endelig kl.11,00 kommer vi afsted til Exsternsteine, det småregner, og der er kun 11 grader, pyt med det, vi har ferie, og nyder friheden, og der er blot 22 km til stenene. prøv at klikke på de røde link, der får i nogle fine forklaringer om stedet, linkene er ikke ens, så prøv dem begge.

Så er vi kommet til Externsteine, her er temmelig vådt, det regner en del nu, så Kvik bliver i bilen, han hader regn.

Her står jeg i regnen ved siden af et uhyre.

Kan i ane de uhyggelig klipper henne af stien.

Her har vi så de underlige sten, inde midt i en skov, de er nu ret flotte, og lidt skumle som de står her i det uhyggelige gråvejr.

Det er da nogle vældige sten der er smidt her i naturen.

Virker det ikke lidt overvældende, sådanne store sten her midt i en skov, fantastisk hvad naturen kan gøre! eller er det noget helt andet?

Vi er på vej op bag klipperne inde i skoven, her er ret spændende, mon der snart kommer noget uhyggeligt? Her er både vådt og klamt, hvad skal det ikke ende med! håber ikke at der er farlige beboere her i området.

Hvorfor står du der i regnen Marianne? Gå da hjem!! undskyld, du ser da ret sej ud, som du står oppe på kanten, godt der er et stakit, så du ikke falder ned.

Her kan i se hvor langt ned der er, man skal ikke springe ud, så slår man sig.

Marianne syner ikke af meget under de sten.

Her har i et afsluttende billede, af de særprægede klipper, skulle i være i området er stedet et besøg værd, og sikkert rigtig flot i høj solskin. Vi går nu tilbage til bilen, og Kvik, og så vil vi køre en tur til En by der hedder Detmol, så må vi se om der er tørvejr.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                        Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.