Forårstur 2013.5

Mosel, foråret 2013 med Ferievognen.5

Så er vi kommet til Detmol, og det regner stadig! det første vi møder er  en stor fod, de forfølger os vist på denne tur.

Jeg skal lige foreviges sammen med Kvik, og så denne flotte stenmand, han er vist en berømthed.

Slottet er nu ikke noget at skrive hjem over, så vi fortsætter.

Selve byen er nu også lidt kedelig, måske fordi det regner, og er temmelig gråt i vejret, alt er jo dejligt i godt vejr,(næsten), men i får lige et par billeder alligevel, så i kan se at vi har været her.

Gråt og vådt, men det kan jo også ha' sin helt egen charme.

De to heste er nu ret charmerende, synd de står og bliver våde, og kolde.

Ved ikke rigtigt med den her grimme kal' charme er vist ikke den største fordel den har.

Nu er der vist ikke mere vi har lyst til at se her i Detmold, så vi skal ud og se Hermann, han skulle stå på en høj bakke et stykke uden for byen. Man kan vist ikke undgå at finde ham, han er vist ret stor, måske det er en af hans fødder vi mødte inde i Detmold.

Så har vi fundet ud til Herman, her er et billede af fyren, nu skal vi gå lidt for at finde den rigtige.

Her er et stort aktivitetscenter, med klatring i trætoppene, det ser lidt farligt ud.

Her er også et monument, det er vist ham der har skabt Hermann.

Den mest berømte statue i Detmold område er Hermann monument lige syd. Det er beliggende på 356 meter Grotenburg bakke i Hiddesen, og kan ses i miles omkreds. Monumentet blev bygget for at mindes dem, der døde i Teutoburger Wald i den romerske invasion. Over en million mennesker gør rejsen til at besøge monumentet hvert år, idet der i det rekreative område af skoven på samme tid. Busser tage besøgende til monumentet fra Detmold eller alternativt nogle blide stier snor sig der.  ( Dette er en google oversættelse, hvilket vist godt kan anes.)


Det regner fælt, så vi vil køre hjem igen, og så vil vi køre hertil i morgen igen, i håb om at vejret bliver bedre.

Så vi takker af for idag, og håber i vil kigge indenfor imorgen, eller når i får tid.

Tirsdag.d.14.5

Idag står vi op til fornuftigt vejr, 15 grader, og sol, med lidt skyer hist og pist. Vi skal en tur op i Lemgo by idag, jeg skal vist se om jeg kan købe et par nye sko, Marianne var nemlig alene på cykel deroppe igår aftes, og der købte hun hele to par sandaler, og nu mener hun at jeg også trænger til nye sko. Vi skal nu også se lidt på byen, der skulle være ret fin, med nogle flotte gamle huse, og lidt god historie.

Men først skal der vaskes op, og tages lidt billeder af pladsen, det deles vi om, jeg tager billeder, og Marianne vasker op.

Harry, og Solveig, med deres lille ny Sylvia, er sluppet ud i den fri natur, de er selvfølgelig stadig med os på tur, selvom Kvik tager den største del af vores opmærksomhed.

Lidt billeder fra den del af pladsen hvor der er lidt fastliggere, men også turistpladser, her er rigtig fint.

Høns og en lille andedam gør hyggen helt i top, og alt er velholdt, også badefaciliteterne er flotte. Vi kan godt anbefale pladsen til andre der skulle besøge området.

Her bor campingmutter, hun er meget bestemt, men ikke uden humor, trods sin ikke helt unge alder.

Efter det meget hårde arbejde med opvask, og fotografering, så vil vi gå den tur op i byen, som jeg skrev om længere oppe, men vi lader Kvik blive hjemme i vognen, han gider ikke gå i butikker og kirker.

Lemgo er ikke en by man sådan kender fra diverse turist-brochurer, men mon ikke vi finder nogle spændende huse og måske en enkelt kirke.


det flotte gamle krudttårn her er renoveret rigtig flot, og bygget sammen med de nyere huse, så det falder rigtig flot ind i hinanden.


Vi følger lidt en lokal turist-guide, vi har fundet, så skulle vi komme forbi nogle af de flotte gamle huse, og seværdigheder der er i byen, så her kommer lidt billeder fra vores tur, der bliver ganske spændende.


det første vi møder er det flotte gamle krudttårn, efter en tur gennem en lille park, med en gammel romersk mur, den kommer der et billede af senere.

Så er vi nået til starten af gå gaden, hvor man kommer til den gamle bydel, her står et flot springvand, med nogle smukke figurer.

Vi er altså vilde med sådanne smukke detaljer i gadebilledet.

Det er nu temmelig flot, sikke et arbejde der er gjort for at restaurere, og bevare den gamle facade.

Her dukker en flot kirke op, på en meget smuk plads.

Disse smukke huse ligger på den plads hvor kirken står, her er svært flot.

Disse gamle huse er fantastisk charmerende, og ikke helt lige.

Vi skal lige et smut ind i kirken, måske der er lidt flotte ting, man kan tage et par billeder af, læg mærke til hvor velholdt de andre bygninger er.

Kirkerummet er meget smukt.

Meget smukke detaljer. Alt er meget velbevaret.

Rådhuspladsen, rådhuset er det smukke brune hus, med den røde bil udenfor.

Vi fortsætter med de meget smukke facader, de er ikke til at stå for.

Vi er nu nået ned til en bydel der hedder Neüstadt, det får vi af vide af en flink Tysker der stopper os og giver os en fantastisk forklaring om byen, og den bydel vi går i.

Den flinke tysker fortæller os at bydelen synker, da der løber en underjordisk flod netop under denne del af byen, vi fik vist ikke fat i alt han forklarede os, så vi tør ikke genfortælle det hele.

Nu er vi nået til en ny smuk kirke, den synker også ifølge den flinke tysker.

Kirken er fra år 1260, den gotiske del er fra 1320, og inde i kirken er et meget gammelt orgel, der er fra 1612, det hedder schwalbennest-orgel, men der er nu også et flot nyt orgel inde i kirken, så vi går lige et smut ind og kigger.

Fantastisk som de passer på og bevarer deres kirker her i Tyskland. Der er samtidig en stor detalje-rigdom i udsmykningerne.

Her er et par af de meget smukke detaljer vi ser inde i den smukke kirke.

Her kan i se det smukke gamle orgel, og læse lidt om det, det er faktisk rigtig flot når men kommer tæt på det.

Das Hexenbürgermeister-haus, er det statslige museum, med Renaissance udstilling, som jeg lige kunne oversætte i en fart.

Huset er fyldt med smukke detaljer, her er lidt af dem.

Nu er vores bytur vist ved at ende, så er det passende med et billede af den dejlige restaurant hvor vi spiste en kongemiddag dagen i forvejen.

Det er en italiensk familiedrevet restaurant, og vi kan bare sige at vi fik en betjening, der var et kongepar værdig, og det selvom vi måtte vente på et bord i 1/2 time, der var stuvende fuldt af gæster.

Her har vi den gamle romerske mur, som jeg skrev om i starten af turen.

Efter en lille frokost, kører vi ned til Sloss brake, der ligger lidt nede bag campingpladsen, vi skal lige se hvad det er for noget.

Her har vi så slottet, dt er omgivet af en flot voldgrav, og er bygget i 1587, i Renaissance stil, slottet er idag brugt som museum, og det ser ud til at der måske også er private firmaer inde på slottet.

Nu får i lige lidt billeder af slottet, og dets omgivelser, vi vil ikke ind i museet, da det ser lidt kedeligt ud. Dog er området ude meget idyllisk, og næsten som gamle dage i danmark, sådan lidt Morten Korch-agtigt.

Her er lige et blomster-slotskig, flot ikke? Nu må vi hellere komme videre.

Farvel til Sloss-Brake, det kan i også godt besøge hvis i kommer til Lemgo, her er ret hyggeligt.

Vi kører nu ud til ham Herman igen, vi var ikke helt tilfredse med vejret da vi var der forleden dag, men idag er vejret jo fint, så vi kan få et par gode billeder af fyren.

Efter en dejlig køretur igennem ganske smukke landskaber, og en tur op af en lille bakke, med snoede veje, er vi kommet op til Herman. Der skal vist være et arrangement, man er igang med at gøre klar til fest.

jeg betaler lidt mønt for at komme op i tårnet, som Hermann står på, Marianne og Kvik går ned foran Hermann, hvor der er en smuk plads.

Sikke en udsigt, kan i se at Marianne og Kvik står og vinker nede på pladsen.

Denne store kæmpe der står og skuer ud over landskabet, og holder vagt over byen Detmold, og dens indbyggere. De må være ret trygge med at ha' sådan en vagt der aldrig sover, og ikke skal i tørvejr, når det regner og er koldt.

Marianne står og fotograferer mig nede fra forpladsen.

Inden jeg går ned igen tager jeg lige et billede af Hermann, nede fra hvor jeg står, han er dælme høj.

Sidste billede oppe fra Herman, nu må jeg se at komme ned på jorden igen.

Sidste billede af Herman fra Detmold, nu skal vi hjem og slappe lidt af, vi skal jo hjem-over i morgen.

Vi går lige ned i den lille cafe' der nede ved parkerings pladserne, her køber vi en dejlig kop kaffe, og en "ulækker" tysk lagkage, og så er det hjem og pakke, vi skal hjemover imorgen, og vil køre ved fire tiden.

Efter aftensmaden cykler Marianne en lang tur, og da hun kommer tilbage går vi en tur ned til Slottet, og spiller lidt bold med Kvik, og så er det køje tid, vi skal tidligt op i morgen, så godnat.

Onsdag.D.15.5

Vi står op kl. halvfire om morgenen! føj! det er dælme tidligt, nå men vi vil jo også gerne hjem i god tid. vi har 542 km, så det er ikke så galt.

Marianne møde ikke mindre end 4 stk haremisser på vej op i badet, hun kunne da godt ha' fanger en af dem, til haresteg en dag, nå hun er ikke så meget for at gøre søde dyr fortræd, så jeg må nøjes med pølser, eller måske en god hakkebøf, det er også fint.

Vi stikker af fra pladsen kl ca halvfem,(vi har betalt aftenen i forvejen), der er blot 10 graders varme, men ellers fint vejr.

Så er det afgang, hjem til lille Danmark, der er nu lidt mørkt.

Afsted det går, det er nu ret hyggeligt at køre når det er mørkt, det har vi nu gjort ret mange gange gennem årene, også da ungerne var små, og vi skulle sydover i sommerferien.

Sikke en smuk solopgang! Livet er ganske skønt, når man kan opleve det.

Den flotte bro ved Hamborg, vi har nu aldrig været over den, men siger tit at det skal vi prøve.

Nu vil vi sige farvel, og tak fordi i gad følge med os på forårstur til Mosel, og de andre steder vi har besøgt, vi har haft en dejlig tur, og er så glade for jeres selskab, så føler vi os ikke så alene, håber også at i har nydt det af turen i har set, nu skal der gøres klar til sommerferie, der går til Italien, farvel så længe! lige et slutbillede af røret i Hamborg, ingen stau.


Marianne Ove og Kvik.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                           Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.