Forårstur 2013.

Mosel, foråret 2013 med Ferievognen.

Søndag.D.5.5

Hvor skal vi hen du? Vi skal da til Mosel, til en lille by der hedder Bullay, og vi skal bo på en plads, der ligger lige ned til Mosel-floden, som hedder Baaren-camp.

Klokken er 13,00, og jeg er nu på vej ind til Viby, hvor Marianne skal samles op, og kl.14,00 går det ned af motorvejen, i dejlig solskin, og 17 graders varme, vi kører til camping Mitte, og tager en overnatning inden det går videre mod Mosel.

Så er vi lige ved at være ved den Dansk/Tyske grænse, kan se at der er kontrol på vej ind i Danmark, pyt vi er jo på vej ud, og nu er vi så endelig i Tyskland, og på tur. Ved godt vi ikke skal klage, vi har jo haft en ekstra forårstur i år, men campingrejser er altså så skønt.

Så er vi sørme' på camping Mitte igen.

Så har Marianne fortjent, en god kop kaffe, nu vi er på Mitte, og i morgen går det sydpå.

Klar til afgang fra Mitte, nu venter nye oplevelser.

Mandag.D.6.5

Vi står op til en dejlig solrig dag, med 12 grader, så efter morgenmad, og en som altid hyggelig snak med Hans, så er det afsted, (hov for søren! der er vist en campist der har parkeret på vores kabel) nå de er vist ved at stå op:-), så vi siger pænt godmorgen, har i sovet godt? Mon vi må få vores kabel, og den flinke mand skynder sig at flytte bilen, de er forøvrigt på vej til Kroatien, dejligt.

Her har vi den kendte fiskesø, her er mange der er ude og nyde det gode vejr med fiskestangen.

Hvad mon jeg sidder og ser så glad ud for? Hmm.. er det mon fordi vi er på vej til nye dejlige oplevelser.

Så går det ned af A7, hvor er det da skønt, endelig på vej, men pludselig siger Wilma at vi skal dreje af nede ved Quickborn, der er vist kø, men det var vist et black out, hos Wilma, for vi bliver ledt ud på motorvejen igen, og ud i køen, der var på 2 km, det gik heldigvis hurtigt med at komme gennem, og snart er vi ved Hamborg, hvor foråret er godt på vej, med grønne træer og buske.

Selvom vi oplever kø ved Elb tunnelen, så er vi ret hurtigt igennem, og ude på den anden side.

På den anden side, siger vi lige goddag til et par Mærsk containerskibe, og de kendte kraner.

Pause må der jo også til, med dejlig kaffe, i solen.

Ikke sidde og smøle, så vi er hurtigt afsted igen.

Nede omkring Bremen er alle træer og buske blevet lysegrønne, og der er smukke hvide blomster på mange af dem, og der er 23 grader, så vi nyder det helt vildt.

Vi spiser frokost på en autohof, der er fred og ro for Kvik, han er ikke vild med al den trafik på motorvejen, her er 24 grader, skønt. Vi får lige skiftet til shorts, og sandaler, det er jo sommer hernede.

Videre ned af A1, i det skønne forårsvejr.

Man bliver helt glad, når man ser ud over landskabet med de smukke forårsfarver. Nu er det snart Ösnabrück.

Nu skal vi snart til at dreje af, vi skal ha' en overnatning inden vi kører videre mod Bullay.

Se nu lige alt det smukke lysegrønne løv, og temperaturen er helt oppe på 28 grader, skøøønt.

Nå! her er lige en færge, det er Rhinen, vi er nået til, så er vi næsten ved den plads vi skal overnatte på.

Så er vi ankommet til: Rheincamping Meerbrusch, her skal vi overnatte, kl. er 17,00.

Så er vi kommet på plads, her er ganske dejlig.

Nu kan os mænd slappe af efter det hårde arbejde med at køre her ned.

Campingpladsen ligge langs Rhinen, og er en udmærket plads, servicefaciliteterne er indrettet i store skurvogne, men er fine og rene, eneste ulempe er at der er trapper op til alt, også hvor man skal tømme sine beholdere, som toilet, og affaldsvand, og det er sandsynligvis ikke nemt for svage kvinder at løfte en fuld beholder op af de trapper, så det bliver manden så nødt til at gøre.

Efter den traditionelle opsætnings-øl, (her er 27 grader) skal Kvik lige ha' noget motion, så der kastes bold, det er han helt vild med, vi har forresten kørt 568 km idag, det er da helt fint, og passende for os allesammen.

Kvik vil vist gerne ha' Marianne med ud og gå.

Efter aftensmaden tager vi stole med ned til bredden af Rhinen, nu skal vi nyde den dejlige fred og ro, og alle bådene, der sejler forbi, der er både store og små, og overfor er der vist en biergarten, her nyder man det også.

Livet nydes på den anden side.

Det er ret hyggeligt at sidde og slappe af, og kigge på bådene, så kan man drømme sig til det sted de sejler hen.

Hvor mon dette flotte skib sejler hen? Det kunne da egentlig være hyggeligt med sådan en krydstogt-tur.

Man kunne også tage en flyvetur? Nej, jeg hader at flyve, så vi bliver i campingvognen, så bestemmer vi selv ruten.

Den flotte lille færge sejler over til den lille by på den anden side, den hedder! kaisers werth, et flot navn, til en by synes jeg.

Nu må vi hellere finde op til vores lille rullende hjem, der ligger så fint deroppe, mellem de andre campister, vi har haft en dejlig dag undervejs, så nu skal vi slappe af, og samle kræfter til den videre færd i morgen, så tak for en skøn dag.

Tirsdag.d.7.5

Igen vågner vi op til sol, og vindstille, 20 grader, så kan man ikke forlange meget mere. Vi gør klar til at køre videre, vi har ca 198 km, ifølge Wilma, og kl.9,30 siger vi farvel til Rhinen, nu skal vi til Mosel.

Dejligt at være på hjul igen, nu er der ikke langt igen, men skal da lige ha' lidt føde på bilen, ellers kommer vi ikke langt.

Ned det går! 20% nedkørsel.

Op igen! 18% opkørsel.

Da vi kommer ned hvor vi skal over lidt småbjerge, er vi kommet op i 500 meters højde, og det begynder at regne. det er nu ikke det værste, vi har jo troligt kørt efter Wilma, ( er nu lidt dumt) uden at tjekke, om hun nu gør det rigtige, altså kører den rigtige vej.


Wilma har været så rar at sende os af en smuk grøn panoramavej, og pludselig er der en gang hårnålesving, med 20% nedkørsel, S... vi fortsætter på den smalle vej, og det går ganske udmærket, også da vi skal op af hullet igen, men nu er der blot 18% stigning opad, med smukke hårnålesving. Hjulene fedter lidt rundt når vi runder et af de skarpe sving, men det er jo også regnvejr, så vejen er lidt fedtet, og op kommer vi selvfølgelig uden problemer, det er jo ikke farligt, værre er det da at der kun er 12 grader varmt.

Nu nærmer vi os den bro vi skal over, for at komme til Bullay.

Broen er den eneste i Tyskland, hvor toget kører ovenover bilerne, altså bro i 2 etager.

Vi skal ned gennem den meget lille by, og ned på "havnen", for at komme ind på pladsen, der er middagslukket, kl. er 13,00, så det var vi forberedt på. Vi holder lidt frokostpause mens vi venter, og kan sidde og se ud over Mosel, over til den fine lille by, Alf, der ligger ovre på den anden side.

Der er skam en lille personfærge mellem de 2 hyggelige byer.

Den lille by Alf, hyggelig ser den ud.

Sikke da et par flotte ænder.

Så er vi kommet ind, og har fået sat ekvipagen op, det er vist godt at vi har taget vores rejsetelt med, det virker til at det kan være lidt ustadigt, nu skal de sidste pløkker lige bankes i, så er vi klar.

Så er Marianne flyttet ind, dejligt at få lov til at bygge rede.

Her ligger vi da ret godt, selv om det regner.

Kvik er ret glad for at være med på camping, se! han smiler næsten.

Nu er vi lige ude og lufte benene efter køreturen, så her kommer lidt billeder fra det dejlige sted.

Her har vi tjek ind, og vejen op til reception, og restaurant.

Indgangen til camp 2, her er vi beliggende.

Vi går hen af den vej vi kom ind af med vogntoget, der er ikke meget plads, og den er heller ikke ensrettet, men her er pænt.

Først den ene vej.

Så den anden vej, her er rigtig dejligt.

Vi går et smut op i den lille by, det er godt at får rørt skankerne, efter køreturen her til.

Her er ikke meget liv, men alligevel et lille hyggeligt torv med en flot statue, læg mærke til at hun tager sin kjole af, og så får Marianne lige lidt smukke blomster.

På vej tilbage, møder vi denne smukke svane.

Den smukke dame? Følger med os helt hen til indgangen til campingpladsen.

Hmm, vi skal vist tidlig i seng i aften.

Undskyld jeg vækkede dig! du må gerne gå i seng.

Efter aftensmaden slapper os mænd af, mens Marianne cykler en dejlig lang tur rund i området, og så er det snart sengetid, det kan vi se på Kvik, han er træt, mærkeligt! det plejer han ikke at være. Igen skal vi da huske at takke for en dejlig dag! ses i morgen.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                           Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.