Forårstur Tyskland 2012.

Ferievognen i Tyskland foråret 2012.

Lørdag.D.28.4.2012.

Så er det igen tid til at komme på den første længere tur med rullevognen, vi kører igen i år til det sydlige Tyskland, der er rigtig meget at se og opleve i det store flotte land.

Vi kører hjemmefra kl.18.00 vi havde lige en konfirmation vi skulle til, men vi har valgt at vi vil køre til camping Mitte efter festen, der skal vi møde et par vi skal følges med sydover, det er temmelig koldt, da vi ankommer til Mitte, ikke mere end 6-8 grader, men vi bliver modtaget med dejlig kaffe, og hygger hos vennerne inden vi går til køjs.

Søndag.D.29.4.

Vi spiser og gør os klar til at køre videre sydpå, men først får vi lige en hyggelig sludder med Hans og Annette, det er heldigvis solskin, men blot 10 graders varme, men pyt varmen plejer at komme når vi når længere ned i Tyskland.

Her kører Sanne og Henrik foran os sydover, det er hyggeligt sådan med en førervogn.

Så skal der tankes, Dejligt at vi er på vej sydover, og ikke nordover.

Så er vi kommet forbi Hamborg, og det går lystigt videre sydover.

Spisepause nede omkring Soltau, nu er der sørme 17 grader, men godt nok ingen sol, vi har godt 150 km til den plads vi har valgt at overnatte på, den ligger ved Seesen, og er en ACSI-plads, så det er til fornuftige priser, pladsen hedder! am brillteich.

Det er en rigtig god plads, og vi har brugt den en enkelt gang før på vej hjem fra Italien, der kom vi godt nok sent om aftenen, og skulle blot selv finde en plads. Vi ankommer kl.14.00, og finder et par gode pladser, vi kan først blive tjekket ind kl.15.00, men det gør jo ikke noget, vi kan jo bruge tiden på at komme på plads med vogntogene.

Det er en lille hyggelig plads, med lidt ældre service-faciliteter, men alt er rent og pænt, så vi er godt tilfreds med valget af plads. Vi hygger os og slapper lidt af efter turen, og får også gået en tur udenfor pladsen, her er også ret hyggeligt, og om aftenen spiser vi en udsøgt snitzel oppe i restauranten, imens er Kvik alene i ferievognen, det er han ret god til at være, og klarer fint 1-2 timer uden at blive sur.

Der er også en fin natur uden for pladsen, flot her i det dejlige forår.

Mine to dejlige rejsefæller, de er da ret søde sammen.

Utroligt? Der er ikke meget respekt, ikke engang et par gok, med en pløkhammer, ser ud til at hjælpe.

Mandag.D.30.4

Oppe kl.07.00 vejret er lunt, godt 13 grader, vi kører fra pladsen godt 8.30, og skulle lige handle lidt ind i et supermarkede inde i Seesen, og vi kører fra Seesen kl.09.15, nu er der igen 17 grader, det tyder da godt.

Så er vi på vej ud fra pladsen, farvel for denne gang.

Hovsa, marianne synes vi skal fotograferes inden vi kører videre, så kan i se at Susanna ikke har buler i hovedet.

Vi skal køre 400 km idag, til en plads ved Nürnberg, det er nu hyggeligt sådan at være på tur igen, efter en lang og trals vinter, Kvik hygger sig også, han kan godt li' at køre bil, og han er blevet glad for at være med på camping, selvom han kun er en bette hvalp, blot er han ikke særlig vild med larmen fra motorvejen når vi holder rast, det skal vi jo gøre lidt oftere efter at han er kommet ind i familien.

Her holder følgesvendene rast.

Sanne og Henrik er klar til at få lidt føde indenbords.

Vi har valgt en plads der ligger godt 20 km fra Nürnberg, den hedder heiligenmühle, og skulle være god som udgangspunkt til at besøge Nürnberg, vi ankommer kl. 15.50, og kører op på det der ligner turistpladser, for ikke at holde og blokere vejen ind til pladsen. Uha, det skulle vi vist ikke ha' gjort, der gik helt panik i den ældre dame der har pladsen, hun gik helt i panik over at vi ikke var kommet ind først, men det løste sig nu hurtigt, selvom hun fortalte at der sørme ikke var plads, det undrede os lidt, for der var masser af pladser, og vi fik da også lov at blive hvor vi havde parkeret.

Her er indtjekningen, det kunne vi ikke se.

Vi fik lov at blive liggende her hvor vi satte vogntogene.

Efter at vi er kommet på plads ser vi os lidt omkring, her er ikke særlig hyggeligt, og det viser sig at der ligger nogle hold tilsyneladende fastliggere der larmer med motorkøretøjer og deres børn spiller bold helt oppe ved vores pladser, campingmutter er vist rasende på dem, for hun skælder dem helt vildt ud over at de ligger og kører frem og tilbage på pladsen med biler, og små larmende firehjulere. Vi holder en rådslagning, og bliver enige om at køre videre til en anden plads næste dag, her er for meget larm, det er livet for kort til at acceptere, specielt når man har ferie.

Et kig ned mod "receptionen" og indkørslen til pladsen.

Så er det tid for afgang, Henrik og jeg venter på pigerne der er nede og betale.

Tirsdag.d.1.5

Vi vågner op til dejligt vejr, vi vil jo flytte plads idag, da der er alt for meget larm, og uro hvor vi ligger, så vi kører afsted kl.09,40 til en plads der hedder camping waldsee det er en ACSI plads, der ser ud til at være god.

Vi har blot en halv times kørsel til pladsen, og det viser sig sørme at vi har været her engang, for en del år siden, og den ligger rigtig smukt, ned til en sø, hvor der er mange der fisker, altså en dejlig plads, godt vi valgte at flytte.

Så går det videre på motorvejen.

Nu er vi foran, men Sanne og Henrik er med, kan vi se.

Her ligger vi rigtig godt, mellem fastliggerne, som er rigtig flinke.

Det er rigtig dejligt at ligge her mellem de faste, som er meget venlige, og hilser pænt på os udlændinge.

Nu er vi simpelthen på ferie! livet er da herligt, efter at vi er kommet på plads, og har spist lidt godt til aften går vi lige en bette tur ud, og kigger lidt uden for pladsen.

Der er da vældig smukt her ved waldsee, så tag roligt på besøg her.

Kvik lærer at stå stille, det er ikke nemt for ham.

Den store fotograf i aktion, han skal passe på ikke at tippe i søen.

Så er det tid at sige tak for idag, vi har hygget os meget, og haft dejligt vejr, vi ses i morgen på et eller andet tidspunkt, vi skal nemlig en tur til Bamberg, hov; jeg glemte at fortælle at Kvik faldt i søen idag, uuuha, han fik et pjosk, og syntes ikke at det var spor sjovt, sov godt, og se med her i morgen.

Onsdag.D.2.5

Vi står op til endnu en dejlig dag, med op til 26 grader, og dejlig solskin, det er da rigtig campingferie, Kvik har selvfølgelig som altid nydt at sove sammen med os i rullevognen, han er en rigtig god campinghund. Vi har planlagt at vi vil køre en tur ind til Bamberg, det skulle være en hyggelig by, som mange af de Tyske byer jo er.

På vej over broen, med  bisperesidensen i 15- og 1600-tallet Neue Residenz, residens for biskopperne fra 1600-tallet, på toppen.

Den gamle bydel i Bamberg

Den tusindårige kejser- og bispeby ligger på syv høje i hjertet af det gamle kulturlandskab i Franken.

Den ærværdige kejser- og bispeby blev ligesom Rom anlagt på syv høje. Rundt om den kejserlige domkirke ligger byen som et samlet, fredet kunstværk, der i stil spænder fra middelalder til borgerlig barok. Den bevarede gamle bydel består af de tre historiske bycentre Berg-, Insel- og Gärtnerstadt. Domkirken St. Peter und St. Georg hører til blandt de kejserlige domkirker og er med sine fire tårne den dominerende bygning i den gamle bydel. Inde i kirken finder man "Bamberger Reiter", Ridderen af Bamberg, her er det eneste kanoniserede kejserpar i Det Hellige Romerske Rige, Heinrich II og Kunigunde begravet, og her findes den eneste anerkendte pavegrav i Tyskland, det sidste hvilested for pave Clemens II. Noget helt enestående er domkirkepladsen, Domplatz, med domkirken i romansk/gotisk stil, en prægtig barokvinkelbygning, Neue Residenz, og Alte Hofhaltung med mindelser om den sene middelalder og renæssancen. Andre interessante attraktioner i den gamle bydel er Brückenrathaus (brorådhuset) midt i floden Regnitz, rosenhaven med udsigt til den gamle by og til klosteret St. Michael, garverhusene ved den gamle kanal, møllekvarteret og fiskerlejet "Klein Venedig".

Sikke en flot kanal, den fører ind til Bamberg.

Der er lidt venedig over den gamle del af Bamberg, med turbåd, og det hele.

Her vildt idyllerisk, det kan man da kalde god beliggenhed.

Se nu bare her! det kan da ikke gøres meget bedre.

I fortjener et billede mere af de smukke huse, der ligge så idyllerisk langs den skønne kanal.

En af de smukke gamle bro'er der er over kanalerne. Området er kendt som Kleine Venedig.

Her er også "vandfald" det er rigtig flot,ikke?

Kunne det ikke være sjovt at bo i det smukke gule hus midt i floden? Det er forøvrigt det gamle rådhus i Bamberg.

På tur gennem byen, her er rigtig hyggeligt, vi kan anbefale et besøg.

Gad vist om der holdes møde om hvor vi skal hen du, kvik passer på Marianne.

Lige et par af de mange flotte figurer, der på facaderne på mange af de smukke gamle huse, dem er jeg lidt vild med.

Vi er gået en tur op på "Neue residenz", residens for biskobberne i 1600 tallet.

Det er en vældig bygning, de bisper har da haft brug for en masse plads.

Hvad søren er det for et par turister, der kommer gående der?

Som i kan se, er her ret flot, ja nærmest hyggeligt, med de gamle bygninger.

Det er en fornøjelse at se på disse smukke gamle, og meget storslåede bygninger.

Her står det meste af rejseholdet, de venter vist på mig, men først et billede, det slipper de ikke for.

Vi går sådan lidt rundt og hygger. Andre hygger med en sejltur på den smukke flod.

Mon der bor nogen i det lille fine hus? Eller måske det kan lejes.

Sikke da nogle afslappede turister! mon de har slået sig ned her permanent?

Her kan man da godt snakke om WOW effekt, det er vildt flot.

Det er da noget af et Hamsterhjul! hvem mon løber rundt i det?

Nå! nu sidder turisterne her og hænger, venter nok på et eller andet at nyde i det dejlige vejr.

Så er det hjem til vores flytbare hjem, efter en dejlig dag i Bamberg, her kan vi godt anbefale andre at køre ned, her er ganske flot. I får lige et billede af en smuk gammel kirke, vi ser på vej hjem.

Torsdag.D.3.5

Det har regnet hele natten, men her til morgen er det klaret op, men det er ikke så varmt, blot 14 grader.

Vi kører en tur til en lille by der hedder Roth, den ligger ikke så langt fra campingpladsen, så vi skal ikke køre så meget idag, men vil hygge og slappe af i nærområdet.

Så er holdet kommet til Roth, vi møder først en smuk skulptur med springvand.

Som altid i de tyske byer, er der også her, et smukt torv, med gamle velholdte bindingsværkshuse.

Dette hus er da virkelig pyntet op, med en flot guldsvane, flot synes vi.

Vi går en tur rundt i byen, der ikke er særlig stor, vi kan mærke på Kvik at han skal lære at gå tur med andre end bare os selv, han vil gerne forholde sig til alle dem han følges med, og det er ikke nemt for ham, men han skal nok lære det.

Kvik og jeg selv, står foran indgangen til en borg, der ligger i byen, der skal vi ind og kigge, men først lidt senere.

Selvfølgelig er der også en smuk kirke i Roth, det er der vist i de fleste byer i Tyskland.

Vi skal jo ind og se en borg, men må vente til man åbner, vi finder en lille smuk park, hvor vi kan spise lidt frokost mens vi venter. Kvik ser nu ud til at han gerne vil ind i den borg nu, sådan lidt slukøret, eller det er måske fordi han vil hen til de andre.

Gad vide, hvor lang tid henrik kan holde fødderne der oppe? senior gymnastik kalder man det vist.

Efter frokost i det grønne, med efterfølgende afslapning, og senior gymnastik, kan vi gå op til borgen igen, så vi kan komme ind og se på herlighederne, det er jo altid spændende.

Der er meget smukt inde i borgen, alt er flot restaureret, det er man altså rigtig god til hernede i Tyskland.

Der er billeder, og udstilling af de flotteste dukker til dukke teater.

Et par af de mange smukke billeder, der udsmykker loftet i den smukke sal, de er da vældig smukke.

Nå! de mandlige læsere, vil sikkert hellere se lidt på sådan gammel motorcykel, end de billeder ovenover.

Her er lige et par billeder, som vi synes er rigtig flotte, og meget fortællende, dem slutter vi af med her på borgen. Kvik måtte forresten gerne komme med ind, og han går rigtig pænt med rundt herinde. Efter borgbesøget kører vi ind i et supermarked, og handler lidt ind, blandt andet mangler vi batterier, dem kan vi vist købe her. vi skal spise sammen i aften inde hos os, så er Kvik på hjemmebane, han er jo stadig under uddannelse til campist-hund, og efter en dejlig dag med godt vejr slutter den nu her,men ny dag kommer.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                     Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.