sommerferie 2011.3

Ferievognen i Tjekkiet: Slovakiet: Ungarn: Østrig: Tyskland: 2011.3

Ved kaffetid beslutter vi at køre en tur ind til: Zillina, nu er det dejlig varmt og solen skinner dejligt. Zilina er Slovakiets fjerdestørste by (85.370 indb), og der er mange udenlandske virksomheder der har slået sig ned i byen, b.la Kia motors der producerer omkring 300.000 biler om året her, b.la den fine Kia Ceed.

Det første der møder os inde i byen er en trolleybus der ikke kan køre, den gamle bus må ha' hjælp til at få strømstangen anbragt på den rigtige skinne i svinget, så får chaufføren da også rørt sig.

Så er vi nået ind på byens store gamle torv, tror det er rådhuset der ligger her, men er ikke sikker, og har ikke undersøgt det, men tror det kun, sikke en gang vrøvl hva', nå men torvet er stort så vi fortsætter.

Der er meget flot på det meget store torv, og man er igang med at forskønne mange huse i byen, man kan ellers godt fornemme den kultur der før har hersket i byen, men her er meget hyggeligt.

Det er flotte , og meget hyggelige huse der er her på torvet, og der bliver forskønnet kan man godt se.

Toppen af "måske rådhuset" er i flot stil, trænger blot til lidt maling.

Det er fantastisk hyggelig at gå rundt her i Zillina! folk hygger sig, og her er en dejlig stemning.

Der er også flot nyt byggeri, med en speciel arkitektur, dette er et flot varehus, og det ligger op ad et gammelt torv, og kirke, nyt og gammelt sammen.

Kirken på torvet i Zillina! den er da flot, dog ikke i en prangende stil, som man ser det i mange Tyske byer.

Kirken er meget flot indvendig, og igen i smukke rolige farver.

Vi kan ret godt li' stilen, og farverne i kirken. Vi kender dog ikke byggestilen, men her er en stor ro i kirkerummet.

Vi sidder på en cafe' ved siden af denne smukke kirke, og nyder en gang kaffe og is-dessert, her er meget stemningsfuldt, og mange lokale hygger sig også i solen, og varmen. Kirken knejser sig smukt op over torvet, hvor de unge mennesker mødes og slapper af i det dejlige vejr.

Torvet set oppe fra den smukke kirke, her er virkelig meget hyggeligt. Måske virker meget lidt gammeldags, sådan lidt i det ubevidste, men her er en dejlig stemning i byen.

Der er en meget flot skulptur på pladsen foran kirken, her sidder de unge og nyder hinanden i solen, det er vist et mødested for dem. Vi viser dog ikke billeder af dem der sidder og kysser, men søde er de.

Der er selvfølgelig også smukke skulpturer på pladsen, denne her fortæller da en lille historie.

Sikke et flot springvand. Sådan et skal der selvfølgelig være på et smukt torv.

UUHA! Brønden er da temmelig dyb, den skal man ikke falden ned i.

Vi slutter vores besøg i Zillina af med et billede af det smukke torv i den hyggelige by. Vi kan virkelig anbefale at man besøger landet, og byen, hvis man ikke lige ved hvor man nu skal køre hen med sit rullende hjem. Slovakiet er et fantastisk smukt land, og her er rent, og en venlig befolkning+ meget meget mere.

På vejen hjem handler vi i en lille bitte coop butik i Varin, det er som at komme tilbage til gamle dage i Danmark, vi er tilbage kl. 17,45, der er koldt så vi spiser inde, og bagefter må vi en tur op til receptionen, så kan vi komme på nettet, og skrive et par mails til familien derhjemme, og så skal vi slappe af, i morgen skal vi til: Cicmany, og det er stadigvæk Skytternes skyld.

Lige lidt billeder fra campingpladsen. Der er masser af pladser, så vi er ikke klemt, men har det fredeligt.

I kan godt se at der er fred og ro her på pladsen, som er meget velholdt.

Her et kig op mod receptionen, der er et lille skur/hytte, hvor der sidder nogle søde unge piger.

Denne maskine blev brugt til at slå alt græsset med, og der er meget, nu studerer campingchefen den, sammen med ham der slår græsset, den er vist i udu.

Bag ved hvor vi ligger kan jeg høre en brusen, og det viser sig da også at der løber en smuk å/elv/flod, hvad det nu kaldes her i Slovakiet.

Her i Slovakiet har man sørme' valgt at vandhanen skal ha' sit helt eget hus at bo i, det er da smart, så fryser den ikke om vinteren.

Læg lige mærke til disse baderum, fra før ruder konges tid, der stillede man sørme ikke krav til den store luxus. De baderum der er idag er fine, og i topstand, og alt er rent og flot.

Denne flotte udsigt ser vi hver dag mens vi er her (hvis der ikke er for mange skyer) det er da en flot natur, næsten som i Norge.

Onsdag.D.10.8

Det har regnet inat, og været koldt, så vi måtte tænde gulvvarmen i aftes, det er da ikke sommerferie vel! nå vi har selv valgt at køre op i bjergene, ja vi er faktisk over 500 meter oppe, det kunne da godt være derfor der er køligt.  Idag skal vi på tur i området, vi har et par steder vi mægtig gerne vil se (skytternes skyld) tak til dem, det ene sted er en bette gammel by med 194 indbyggere.  Husene er fra 1920, og er dekoreret med flotte hvide mønstre, det ser fantastisk ud, og man ser ikke noget lignende i Slovakiet, traditionen går flere hundrede år tilbage i tiden, ingen ved hvorfor det lige findes her, og byen er idag fredet, og mange af husene er opkøbt til sommerhus af rige fra Bratislava

Så er vi på vej! det er spændende hvad der venter os forude.

Det er altid spændende at køre rundt i et nyt land, og vejret er ganske flot idag.

Vi kommer gennem hyggelige små byer, men ser ikke mange mennesker.

Små hyggelige huse, med masser af ledninger, her er de ikke skjult, som hos os.

Huse og kirker ser meget velholdte ud, og der er bare så rent i det land her.

Vi ser også smukke og lidt sørgmodige skulpturer.

Sikke en fin gammel autocamper, den bringer sikkert meget glæde hos ejeren.

Læg mærke til hvor rent her er, der ligger ikke affald og flyder nogen steder! der kunne selv Danskerne lære noget.

Vi glider stille og roligt gennem smukke landskaber, og trafik er der ikke meget af.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                  Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.