Prag 2009.2

Ferievognen i Prag foråret 2009.2

Tirsdag d,14-4.

Så skal vi en tur til www.hradkarlstejn.cz , som vi har hørt meget om, køreturen er lidt snørklet, måske "Wilmas" skyld, men vi kommer da hurtigt der til, og finder den centrale parkeringsplads.

Turen op gennem landsbyen karlstein med alle de sjove turistboder er rigtig hyggelig, og der er gode tilbud i krystalvarer, det er spændende at se hvordan folk lever i sådan en by, det må kræve sit at blive gammel og dårlig til bens, da mange af husene ligger højt med mange trapper.

 

Nå, så er vi nået til den lille by med borgen, hvor mon vi skal hen du?

Turen op gennem byen er ret hyggelig, men der er ikke mange mennesker.

Vi glæder os enormt til at se borgen indvendigt, men får en lang spadsertur, og en lang næse oveni, der er nemlig lukket da det er dagen efter en helligdag, det har vi lige overset, så vi prøver igen på fredag, men vi får da købt lidt nye krystalglas til en god pris, så turen er ikke helt spildt.

Afsted det går, det er godt vi er i godt form, der er langt op, og ret stejlt samtidig, så vi kigger meget på turistbutikkerne undervejs.

Marianne er altså ret frisk, klager overhovedet ikke over den lange tur.

Vi nærmer os den mægtige borg, der troner over byen som en goliat.

Nu er det snart, så er det at vi ikke kan komme ind da vi efter en lang og hår tur op til borgen, ikke kan komme ind! surt show, men sådan er det engang imellem, vi glemte at tjekke, så nu må vi ned igen.

Så er det vist tid til en lille slapper, Så en bænk i solen er et dejligt møde.

Se lige denne gamle kranvogn, den har da set bedre dage.

Vi kører videre til en gammel borg www.krivoklat.cz , en endnu ældre borg end Karlstein, der skulle ligge rigtig flot mellem skovklædte bjerge, og det gør den også, den borg tjente oprindeligt som jagthytte for Karlstein, men skulle også samtidig beskytte Prag mod angreb fra vest.

 

Så er vi nået til den anden borg, og den er sørme også lukket, så nu må vi hellere finde noget vi kan trøste os med, vi er nemlig ved at være sultne.

Så slutter vi her med et skjult kig på den smukke gamle borg.

Vi finder en hyggelig restaurant i skoven, ikke langt fra borgen.

Udsigten fra den meget hyggelige restaurant vi spiser på, den er ganske fin. Vi modtager en fyrstelig behandling af tjeneren, og maden er rigtig god, og overraskende billig, det havde vi ikke regnet med, for her er ret flot og lidt exclusivt, men ikke klage det vil da være dumt.

Her kan i se hvor vi befinder os, smart ikke?

Et smukt religiøst motiv, dem er der en del af i Tjekkiet.

Nu må vi hellere se at komme hjem til vores rullevogn. Det har været en dejlig dag, med skønt vejr, og lukkede middelalderborge, men det er jo vores egen skyld, vi kunne bare ha' undersøgt det, så ville vi vide at mandag er en form for helligdag sådanne steder her i Tjekkiet, det lærte vi så.

Turen hjem går gennem smuk natur og møde med vilde dyr, tre smukke rådyr løber ud foran os, dog uden panik, nææ! stille og roligt. Vi fik købt lidt krystalglas med hjem, så alt i alt en fantastisk dejlig dag.

Vi slutter dagen på denne smukke måde, Marianne tager et billede op gennem taglugen, det kan da ikke blive smukkere, foråret er vist det bedste tidspunkt på hele året, vi er i hvert fald heldige med vejret her i Prag.

Onsdag d.15.4.

Efter et godt morgenmåltid kører vi fra campingpladsen kl 10,30 igen i godt vejr, Wilma har besluttet at den hurtigste vej er tværs gennem Prags centrum, så vi får også set Prag fra vores egen bil, det er sjovt, og der er trængsel, både af biler sporvogne og andet, plads er der heller ikke for meget af, og aldrig har vi oplevet så mange mærkelige sving og sjove veje før.

Afsted det går, nu skal vi over en bro, hvor mon vi ender, det er spændende, Wilma viser vej, håber hun ved hvor hen?

Vi kan da ikke klage over udsigten fra bilen, se bare dette sjove hus, og borgen med den smukke kirke ligger i disen og ser smuk ud.

I får lige turen gennem Prag med, så kan i selv finde vej næste gang i er i den smukke by. De tre billeder kan klikkes større, så får i måske lidt mere ud af dem.

Efter vi er nået gennem Prag går det hurtigt med at komme op til Terezin, og ind på parkeringspladsen ved Thereseinstadt, der er motorvej det meste af vejen.

 

Det er første gang jeg skal ind i sådan en lejr, Marianne har været i Auswitz, hvilket vist ikke var ret sjovt, så det er med lidt spænding i kroppen jeg går ind her.

Når man ser disse sovebarakker første gang bliver man noget skidt til mode, og specielt når man på film har set hvor overfyldte de var, det er rædselsfuldt.

Copyright Ferievognen.Ove Lund                                                             Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.