Rhinen 2009.3

Ferievognen ved Rhinen efteråret 2009.3

D.29.9

Så er vi klar til at flytte til en anden campingplads, vi har valgt at vi vil køre til Koblenz, der har vi aldrig været så det skal prøves, vi kører fra Rhüdesheim kl 09,40, vejret er lidt overskyet, men ellers ganske fint.

Så er vi på hjul igen, det er smukt at køre langs Rhinen.

Endnu en flot gammel røverborg højt placeret i terrænet.

Der er nok at se på, blandt andet en masse gamle borge.

Vi stopper ved en vinhandler langs vejen, købte blot et par flasker.


Vi har ikke mere end godt 68 km når vi kører af hovedvejen langs Rhinen, så vi har tid nok til at nyde alle de fine småbyer, og borge der er så mange af, og på Rhinen er der masser af store flodbåde, så det er en hyggelig køretur med mange gode indtryk, det lykkedes også at gøre holdt ved en vinhandler på vejen, og selvfølgelig bliver der handlet lidt.

Da klokken var 11,40 ankommer vi til: camping www.moselbogen.de det er en fin plads der ligger nogle få kilometer fra Koblenz centrum, og pladsen ligger omtrent ned til Mosel, så der er fine muligheder for at cykle og gå ture langs floden.
Sådanne flodpramme er der mange af her på Rhinen.

Så er vi kommet på plads på camping moselbogen.

Efter vi har fået os installeret spiser vi lidt frokost, og bagefter cykler vi en lang tur langs Mosel, og er også en tur inde i Güls der er en forstad til Koblenz, derefter går det hjem til vognen og kaffe med afslapning, og så skal der også lige ringes et tillykke til vores største barnebarn der fyldte 10 år idag.

Koblenz ligger ret flot placeret der hvor Rhinen og Mosel floden løber sammen. Rhinens udløb kaldes også Deutsches Eck, og der er lavet et ret storslået monument ved sammenløbet af de to store floder, det er i sædvanlig Tysk storladenhed, som man lavede monumenterne den gang.

D.30.9

Så er vi nået til onsdag en dejlig lun morgen, vi vil idag en tur ind til Koblenz, og vi har planlagt at vi vil parkere bilen inde ved "Deutses Eck" og så gå derfra og ind til centrum, og det lykkes fint

Det store monument på Deutsches Eck fylder meget på pladsen, det er et symbol på Tysk storhed dengang det blev stillet op.

Marianne med paraplyen, fylder igen ikke ret meget for foden af monumentet. Synd hun skal stå der i regnvejret.

Selv fylder jeg heller ikke meget, som jeg står her oppe i monumentet, men jeg står i tørvejr! Hi Hi.

Her har vi så Rhinen og Mosel, det er som at stå på et stort skib, der stævner afsted på den store flod, ret facinerende synes vi.

Efter "Deutses Eck" går vi tur inde i Koblenz, det er en hyggelig by, men man kan godt se at der ikke er så mange gamle huse som i mange andre byer i Tyskland, vi drikker en kop kaffe på en cafe' mens vi studerer folkelivet på gaden, det er lidt hyggeligt.

Marianne er god til at få nye venner, her er et nyt hold, hun skal nok ikke forvente at de kommer på besøg hjemme hos os på et senere tidspunkt, men de er nu meget flotte alligevel.

Da vi har fået nok af Koblenz kører vi ned til: www.burg-eltz.de , der ligger godt 25 km fra Koblenz godt gemt inde i en skov, igen går det nemt med at finde vej ved hjælp af Wilma.

Vi skal parkere et godt stykke fra borgen, og så er det på futterne ind gennem skoven, og pludselig ligger borgen nede i en dal godt gemt af vejen for nysgerrige blikke, men hvor ligger den da flot, den ligner et torneroseslot.


Man kan da ikke klage over beliggenheden i denne bolig, godt beskyttet, og ingen generende naboer.

Da vi endelig har fået flyttet fødderne ned ad den stejle bakke til borgen er vi blevet godt sultne, og der er heldigvis et spisested hvor man kan få stillet sin sult, så det skynder vi os at gøre.

Efter maden er vi så heldige at komme med på en guided rundtur på borgen, og selvom det foregår på tysk får vi alligevel meget ud af turen, det er spændende at se hvor meget man gør ud af at bevare sine kulturminder, der bliver tilsyneladende brugt mange penge på restaurering af borgen.

Da vi skal tilbage til bilen dovner vi lidt og betaler 1,5 EUR, for at køre i en lille folkevognsbus op til vores bil, det er nemt, og så bliver vores sko heller ikke så slidte, man kan da også godt se at jeg ser træt ud ikke?.

Efter en hyggelig dag i by, og på borg, kører vi til Güls og spiser en dejlig middag på byens lokale restaurant, det er hyggeligt, og en god afslutning på en god dag, vi skal så også gøre klar til at køre nordpå i morgen.

Farvel til Rhinen, nu skal vi til at rulle nordpå igen, er nu lidt trist at vi ikke bare kan blive, men pligterne kalder, så vi slipper ikke.

D.1.10

Så er det desværre tid til at begynde at trække nordover, det er lidt træls, men sådan er det jo når man har et arbejde der skal passes, men skidt... for så kommer vi jo også hjem til vores børn og børnebørn, så det går jo alligevel, men det var nu rart om man selv kunne bestemme.

Vi står op ved 7,30 tiden, og tjekker ud kl. 9,30, der er 15 grader og overskyet, så fint vejr at køre i, da vi forlader pladsen er vi enige om at det er en fin plads med gode og rene faciliteter.

farvel til Moselbogen, en udmærket plads, lige ned til Mosel.

Vi skal lige op på den bro, så går det nordover.

Da vi når op på den anden side af Wuppertal begynder det at regne øv, og temperaturen falder ned til 12 grader øv.. så er det ved at blive efterår.

Vi vælger at køre op over Hannover for ikke at komme ind i alt det vej-arbejde der er oppe over Bremen, og det er godt vi gjorde det, for vi kommer kun ind i få vej-arbejder på det stykke op til Hannover.

Vi ankommer til: www.camping-muehlenbach.de ved Soltau kl 16,35, her får vi en plads på plænen lige bag ved receptionen, så behøver vi ikke at koble fra, der er temmelig koldt, men vi cykler alligevel en god tur ind til et sted hvor man handler med havefigurere i alle afskygninger, det er utroligt hvad de sælger i den biks, der er ikke den grimme figur der ikke kan fåe's.... gys Vi køber istedet lidt økologisk honning, og lidt pyntegræskar, og så er det hjem til campingvognen og slappe lidt af

Vi skal lige ha' en rast på vej nordpå, brændstof til den videre færd.

Her ligger vi så, helt alene, der er ikke et øje på pladsen.

Som skrevet længere oppe, ligger denne forretning ikke langt fra campingpladsen, her finder man alt godt i skulpturer af skuespillere, tegneseriefigurer og andet godt til folk med et glad sind.

Da vi er færdige med at slappe af, går vi hen på pladsens restaurant for at få noget ordentlig mad, det får vi også, en lækker middag med en god tysk øl, så er vi også klar til at få hvilet ørerne, så hjem til campingvognen, så vi er friske til det sidste stræk hjem i morgen, tak for idag.

Så er vi nået til Hamborg, den bro er lidt af et vartegn for byen.

Over Kielerkanalen, nu er der ikke langt igen til vi er hjemme.

D.2.10

Så er det dagen hvor vi kører hjem, vi har sovet godt Inat, der har været meget stille, da vi tilsyneladende har været de eneste der har været på pladsen. Turen hjemover går uden problemer, og vi hygger og sludrer under turen op over.

Vi kører til Flensborg og får handlet lidt ind af det man nu engang skal have med hjem når man er på disse kanter, det kan jo godt betale sig med en del ting.

Så går det de sidste 160 km hjem til huset, og vores 2 katte der sikkert glæder sig til vi er hjemme igen, og så er der en stor græsplæne der sikkert også glæder sig til at blive klippet, så slut på denne efterårstur, der som altid får en til at glæde sig til næste tur med rullevognen.

Copyright.Ferievognen.Ove Lund                                                Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.