Sommerferie 2011.5

Ferievognen i Tjekkiet: Slovakiet: Ungarn: Østrig: Tyskland: 2011.5

Nu skal det blive spændende at komme ind og se det stykke håndværk, der har taget så mange år at lave.

Sikke da et flot skilt! måske lidt forvirrende, men ret flot.

Så er vi kommet ind til det flotte stykke håndværk. Nu lægger jeg igen billeder ind uden kommentarer, da billederne taler lidt for sig selv.

Først det store overblik, og så kommer der detaljer.

Læg mærke til de fantastiske detaljer der er i udførelsen af anlægget.

Hygge i det lille hjem.

Mon det er vinbrygning? Eller det fantastiske Tjekkiske øl, de har gang i her.

Nææ! her er det vist plukning af vindruer det handler om, sikke de slider i det.

Det må være borgen i Prag! smukt fremstillet.

Lidt minearbejde, det er vist ret hårdt. (jeg kan ikke holde min mund)

Skovhugst! der er det hele med i dette fremragende kunstværk.

Landbrug og storby i et skilleri! det er fantastisk lavet, og tænkt.

Vi slutter besøget med dette smukke billede, (synes vi) det hænger oppe på første sal i træskærer huset. Håber i syntes om billederne, det er helt sikkert bedst at være der selv, men der er jo lidt langt at køre fra Danmark så det er bedre end ingenting.

Vi kører nu en tur op til den smukke nationalpark: Mala fatra, til landsbyen Terchova´, der er centrum i den nordlige del af den store park.  grunden til at vi vil derop er at vartegnet for byen er en 7,5 m høj sølvskinnende statue af røverkongen: Juraj Janosik står på en bakketop og skuer ud over byen, som også er et populært udgangspunkt for vandrerture i området, og der er en del hoteller og pensioner, vi kører også lige et smut op i bjergene i nationalparken, og kan se at her er en fantastisk flot natur.

Røverkongen Juraj Janosik er en del af den Slovakiske kulturarv. Han er født i 1688. Oprørt over den Ungarske undertrykkelse og elendigheden på sin hjemegn, gjorde han som Robin Hood, nemlig at røve fra de rige, og give til de fattige. I 1713 blev han forrådet af en gammel kone på en kro i en lille landsby. Han blev dømt til døden , men ikke ved almindelig hængning, næææ! en slagterkrog gennem siden, og så op at hænge i den. Sådan gjorde man med bandeledere på den tid i Slovakiet! sikke en ære.

Han er da en flot fyr, som han står der og skuer ud over landskabet.

I kan vist godt se at naturen er temmelig flot her i Slovakiet.

Sidste billede fra en dejlig tur. Vi skal hjem og pakke ned, vi vil videre i morgen, og skal lige snakke lidt om hvor vi skal køre hen, og så skal der pakkes ned. I kan se med i morgen, så ved vi hvor turen fortsætter hen, altså hvis i har lyst selvfølgelig.

Kom så igang med at pakke sammen Ove.

Torsdag.D.11,8

Så er det flyttedag igen, og vi har haft møde i rullevognen om hvor vi nu skal køre hen.  Første plan var at vi ville fortsætte over modt øst, mod Kosice, og opleve den østlige del af Slovakiet, det havde vi talt om over vinteren.  Nu er det heldigvis sådan at planer kan ændres, og da vi trænger til noget varme i de halvgamle knogler, der har været temmelig køligt indtil nu på vores tur, igår 15 grader, og regn sidst på dagen, inat 10 grader, det er næsten som at være vintercampist, ikke på sommerferie, sååå... beslutningen er at vi nu kører til Ungarn/Balatonsøen, der er der varme siger man på internettet.

Så vi kører fra camping Varin kl.8,30, og så går det tilbage mod Bratislava, af den gode motorvej.

Farvel til camping Varin, der var et godt bekendtskab med en god beliggenhed.

Det går rask ned mod Bratislava, ad den gode motorvej, trafikken er ikke noget at snakke om.

Så er nået til Bratislava, og får et blik ned over Donau, og ind mod en del af byen, den ser flot ud, og skal besøges engang.

Her ser da ret spændende ud, vi har nu ikke tid denne gang.

Betonbyggeri fra kommunist tiden, nu har det fået lidt maling, så er det knap så grimt.

Så købes der tilladelse til at køre på de ungarske motorveje 12,50 eur, nu er det ved at blive varmere kl er 12,00 og der er 22 grader, det er dejligt, så bliver det måske til korte bukser

Så er det afsted gennem Ungarn til balatonsøen, vi passerer Györ, og kører ad en mindre landevej over til Papa, og videre til Veszprem, vejen er ikke særlig stor eller god.

Frokostpause i en lille landsby, vi holder på en grusplads tæt på kirken, byen ligger mellem Papa, og Veszprem, her er hyggeligt, men mange huse er i en temmelig dårlig stand, det virker som om Ungarn er fattigere end Slovakiet og Tjekkiet.

Det er altid hyggeligt at køre på almindelige landeveje, man får et godt indtryk af hvordan folk bor.

Mon de er bange for røvere? Sikkert ikke, værner bare om privatlivets fred.

Selv om her ikke er stor rigdom, så er der også rent i Ungarn. Hvorfor kan vi ikke i vores velhavende land, lære ikke at svine vores områder til? Er vi blevet et forkælet folkefærd, hvor andre rydder op efter os?

Der dyrkes også vindruer her, mon det er god vin de laver? Det må vi finde ud af når vi er landet på en plads.

Vi har sat Wilma til at køre til en plads der hedder Napfeny, men da vi kommer derned og går en tur på pladsen skynder vi os at køre igen, det er dog en frygtelig plads, man ligger som en sild i en tønde, mange af pladserne ligger under træer, så solen er helt væk, ingen privatliv, man kan såmænd lige så godt sætte sin vogn op på strøget i København, fandt senere ud af at pladsen hører under Noget der hedder Balaton turist, godt for dem der kan li' det, men ikke noget for os.

Vi kører længere ned langs søen, og finder en skøn plads der hedder www.tomajcamping.hu , her er fint, plads og luft, og telte campingvogne og autocampere spredt rundt på pladsen, gode faciliteter, og alt i alt en dejlig plads, her slår vi os ned.

Receptionen, her får vi en glimrende modtagelse, af unge mennesker.

Vejen ud mod søen, og badearealet.

Stranden! eller hvad man nu kalder det her ved Balaton søen. Her er vildt hyggeligt, og skønt vejr, så får det godt her.

Her har vi så en fin plads, her kan man da ånde, og tale sammen uden at naboen bliver forstyrret af det.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                     Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.