Sommerferie 2012.4

Ferievognen i Tyskland/Tjekkiet sommeren 2012.4

Vi er jo i Magdeburg, som i godt ved, hvis i kommer fra den forrige side. Her er vi nået til et ret spændende hus, som vi er ved at kigge lidt nærmere på, så følg endelig med, det er ret flot at se på.

Det var da godt vi gik ind i gården, her er ganske flot, og ret specielt.

Marianne og Kvik er inde i gården, hvor der er nogle flotte butikker, og et flot springvand, her er ganske enkelt ski.. flot.

Taget inde fra gården, og op til de lejligheder/værelser der vender herind imod, er det ikke smukt.

Hundertwassers arv: Det Grønne Citadel.

Meget iøjnefaldende har et af den østrigske kunstner og arkitekt Friedensreich Hundertwasser sidste – og måske også smukkeste – værker siden 2005 været en del af rækken af barokke facader og moderne design i nærheden af Domplatz. Efter en byggeperiode på ikke engang to år kunne alle Hundertwassers arkitektoniske varemærker ses på ca. 5.000 m²: På tårnene lyser de typiske gyldne kugler, vinduerne ser ud, som om de udfører en munter dans, blomsterengene dufter på tagene, og bølgeformede gulve bærer de besøgende gennem atriumgårdene som „melodier for fødderne".

Der er da mange spændende bygninger, og sjove skulpturer i denne dejlige by, så vi nyder turen.

Vi er også forbi katedralen, der er ved at blive renoveret foran, men vi tager da bare nogle billeder bagfra.

Det er da et vældig flot byggeri, med masser af smukke detaljer.

Ha... nu lægger jeg mig på lur, og tager et billede af Marianne, uden at hun ved det.

Et sidste kig på den flotte kathedral, inden vi går videre i den fine by.

Kunne ikke lige stå for denne smukke frodige kvinde, håber det er ok.

Se lige de 2 søde piger, der henter vand, de ved vandtårnet på billedet ved siden af, søde ikke?

Her er så det smukke gamle vandtårn, der har leveret vand til en del af byen, er vist nok fra 1890, og er renoveret ret fornylig.

En fin bro over Elben, her er meget dejligt, her i Magdeburg.

Midt i Magdeburg ved Elbens bred ligger kunstmuseet i klosteret Unser Lieben Frauen. Det er det vigtigste udstillingssted for samtidskunst i Sachsen-Anhalt. Udstillingssalene ligger i det tidligere kloster fra det 11./12. århundrede, der var stiftet af ærkebiskop Gero fra Magdeburg. Ud over præsentationen og særudstillinger af national og international samtidskunst byder museet på et bibliotek, hvis start går helt tilbage til 1638. Bibliotekets beholdning består af ca. 22.500 bind, opdelt i 14 fagområder, hvor teologi og filologi er de dominerende.

Der er en del smukke skulpturerer her foran klostret/kirken, og da vi går videre på vej mod vores bil er der en meget smuk, og måske sørgelig samling af skulpturerer, der symboliserer ødelæggelserne efter krigen.

Så er vi omtrent nået tilbage til vores bil. Den står overfor denne smukke gamle kirke, der hedder Johannes-kirche, så nu må vi hellere køre hjem til rullevognen igen, efter en dejlig dag i en meget smuk by, der jo desværre også var hovedsæde for stasi-toppen under den kolde krig, men det er heldigvis en helt anden historie.

Vi kan kun anbefale andre at besøge byen, selvom vi kun har set en ganske bitte smule af den, så er der mange flere interessante steder i den, så vi burde jo selv ha' sat noget mere tid af.

Vi kommer forbi dette ret nostalgiske sted på vej hjem, det er vist fra en svunden tid i det gamle DDR.

Vi kører hjem til rullevognen, og slapper lidt af, men pludselig siger Marianne, til mig(hun står udenfor solsejlet,og kigger hen over vognen) hold da helt op!! der er kulsort lige deroppe. Så kan det nok være at vi får travlt, vi tager solsejlet ned i rekordfart, inden det bliver helt vådt, og vi når det, og er inde i vognen da regnen kommer.

Så er dagen slut, og vi må hellere gå til køjs, vi skal jo videre i morgen, til Lüneburg, på en plads der hedder Lanzer see, et stykke vej fra byen, vi ses forhåbentlig igen i morgen.

Farvel til, jersleber-see, nu skal vi videre ud i verden.

Torsdag.9.8

Så går det videre, vi kører fra Jersleber see, kl.09,00, der er blot 17 grader og overskyet, meeen, mon ikke det bliver lidt varmere, det vi da være skønt.

Vi kører af vej 189, og til vej 71, det er småveje, og ganske hyggeligt, bortset fra da Wilma siger at vi skal køre 8,1 km i rundkørslen, hold da helt op!!! sikke en rundkørsel.

Det går af hyggelige småveje, her ro på, ikke voldsom trafik.

En tissepause må der til, Kvik skal lige luftes. Det er da også dejligt i disse smukke omgivelser.

Nå!! det var så den idyl, nu bliver vi vel ikke udsat for et luftangreb?

Her kommer vi forbi, schiffshebewerk Scharnebeck, det skal vi se senere.

Vi skal da også over broer, der går ove Elbe Lübeck kanal.

Det er nu en fornøjelse! sådan at køre rundt i dette smukke område.

Så nærmer vi os vist pladsen, hvor vi vil være i nogle dage.

Vi ankommer til camping Lanzer see, kl. 13,50, pladsen ligger godt 30 km, fra Lüneburg, med en dejlig placering ned til søen, samt Elbe-Lübeck-kanal.

Der middagslukket da vi ankommer, men så kan vi jo bare gå lidt rundt, og selv finde en god plads, det gør vi, og da vi kommer tilbage er camping-fatter i receptionen, så vi bliver hurtigt enige om hvor vi skal ligge,(vi får selv lov at bestemme).

Her ligger vi rigtig godt, overfor indgangen til den gode restaurant, der hører til pladsen, den kommer vi jo nok til at besøge en af dagene.

Indgangen til restauranten, ret hyggeligt.

Sikke en vældig interesse for den grill.

Vi er kommet godt på plads, og griller en lækker mørbrad på vores nye safire-grill, det er mums, og smager fantastisk godt. Kvik er også temmelig interesseret i den lækre mørbrad, meeen, snuden væk, det er mors, og fars mad. Vi går lidt tidligt ind i vognen, og læser og hygger, der er ikke særlig varmt udenfor, men pyt vi har da tag over hovedet, og det med varme.

Fredag.D.10.8

I dag kører vi en tur til Schiffshebewerk Scharnebeck, et stort sluseanlæg der ligger på vej til Lüneburg, man er igang med at renovere noget af anlægget, så vi ser desværre ikke et skib der bliver sluset igennem, men flot er det nu alligevel.

Marianne er lige så vaks med kameraet, at hun fanger en pram på kanalen idet vi kører over en bro.

Her er lige et par billeder fra det store sluseanlæg, man er igang med at renovere, så derfor ikke så mange billeder.

Lige et billede af det store anlæg, uden en masse forstyrrelser, i form af renovering.

Efter kigget på sluseanlægget, kører vi ind til Lüneburg, her vil vi gå og hygge lidt, der skulle efter sigende være ganske flot inde, som der jo er i så mange Tyske byer.

Marianne synes at jeg skal med på et billede her foran indgangen til anlægget, så det må jeg rette mig efter.

Her møder vi det smukke rådhus i Lüneburg.

Der er smukke detaljer på rådhuset.

Vi bliver ganske glædeligt overraskede da vi kommer ind i byen, her er rigtigt mange smukke huse, og en meget hyggelig stemning, så igen bliver kameraet brugt flittigt, jeg kan ikke la' vær'.


Der kommer en del billeder inde fra byen, håber ikke det bliver trættende, men vi skal ha' nogle minder med hjem, så vi kan kigge på dem når vi bliver gamle, og ikke kan komme afsted mere, håber i holder ved, for det er faktisk nogle meget smukke huse, kig bare på den smukke facade, og den flotte døråbning.


Den over 1.000 år gamle by er uden for enhver tvivl en af Nordtysklands smukkeste byer. Lüneburg kom uberørt igennem 2. verdenskrig, så byen har bevaret det meget smukke middelalderlige bybillede. Men samtidig er Lüneburg også en universitetsby, og studerende i tusindtal skaber atmosfære og livsglæde. Lüneburg siges endda at have Tysklands største koncentration af værtshuse.

Hold da helt op!! hvor er den enhjørning da flot.

Et lille kig på det smukke torv, her er fyldt med god stemning.

Hovsa! der ligger en kirke, den må vi ned og kigge nærmere på, det kunne jo være at man kan komme ind og se lidt på herlighederne, vi har en svaghed for sådanne gamle bygningsværker, og vi plejer ikke at blive skuffede.

Der er selvfølgelig vældig flot herinde.

Orglet er da et helt kunstværk.

Her er mange smukke detaljer, det er nogle meget flotte kunstværker der er i sådanne kirker, og den her står da ikke tilbage for andre, men er virkelig smukt udsmykket. Kunne være at man skulle lave sådan nogle fine ting derhjemme, eller tror folk så at man er blevet lidt sær? Må nok hellere la' vær.

Marianne og Kvik er så utrolig tålmodig med mig, står altid og venter når jeg absolut skal tage billeder indendøre.

Vandtårnet (Bei der Ratsmühle). Det er altså svært at få det mindre, når man er så tæt på.

„Rådets Vandkunst“, oprindeligt oprettet i konkurrence med„Abbedens Vandkunst“, tjente til saltværkets forsyning med vand.Et kompliceret system af træpumper transporterede det kostbarevand. Tæt ved siden af det gamle tårn står det nygotiske „Nye vandtårn“ (fra 1906/07), som i dag bl.a. bruges som udsigtstårn.

Marianne og Kvik står ved indgangen til tårnet, der er rigtig flot, læg mærke til de flotte fisk der er ved siden af hende. De er lige her i stor, er de ikke flotte? Vi vælger ikke at gå op i tårnet, der er sikkert for mange trapper til bette Kvik, han er jo mere kortbenet end os.

Vi går tilbage og op over torvet, vi skal se om der noget på den anden side der er værd at kigge på, så lige et billede mere af det smukke torv.

Selvfølgelig kan man få en hestevognstur her i Lüneburg.

Nu begynder det sørme' at regne! det er da synd for Marianne og Kvik. Måske vi skal gå ind og kigge lidt på det Wein-kontor, der ligger der? nej vi må hellere lade være, det kan jo ende galt, vi skal jo køre hjem til ferievognen på et tidspunkt.

Der er gang i handelen her i de hyggelige gader.

                 Ned af en smuk gade, med smukke gamle huse.               Her er da skønt, her kunne man da godt bo, ren idyl.

Vi spadserer videre gennem den smukkeste idyl man kan tænke sig. Det er vist ikke helt forkert at anbefale et besøg her i byen.

Se nu bare! den bænk kan da gøre en glad i låget, man får da lyst til at sidde lidt ned.

Hvor heldig kan man da være? her løber vi ind i den smukkeste, og gladeste brud man kan tænke sig, dejligt! vi springer lige over på en ny side, ellers bliver den her da vist alt for voldsom! ses.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                         Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.