Sommerferie 2012.5

Ferievognen i Tyskland/Tjekkiet sommeren 2012.5

Vi er nu nået op til bilen, her tager jeg lige et par billeder af nogle flotte tage, med et kirkespir, der er mange kirker her, og nogle fine huse, her er der sikkert dejligt at bo, Marianne er i en butik for at købe legetøj til et af børnebørnene.

Det er da lige før det er kunst med sådanne fine huse, og tage. Nå! er nok lidt tosset.

På vej ud af Lüneburg blev jeg nødt til at "jage" Marianne ud af bilen, hun skal tage nogle billeder inden vi fortsætter, dem kan man se herover, det gjorde hun da ganske godt. Som i selv kan se, er her ret fint i den by.

Nydeligt! ikke? Her kunne man da godt bo i nogle dage, eller uger måske?

Sidste billeder fra dejlige Lüneburg, her kommer vi da helt sikkert til en anden god gang, nu er det hjem til ferievognen.

Da vi kommer hjem til campingpladsen holder der en rigtig flot lille fiat 500 fra 1959-60, med oppakning, på Italienske nummerplader, så jeg spørger den pæne unge mand der står ved bilen på engelsk om jeg må tage lidt billeder af den, det må jeg gerne, så kommer hans makker, han er høj og lyshåret, og da jeg taler til dem på engelsk, siger den ene pludselig sig mig er i ikke danskere? Stort grin, begge unge mænd er danske, og har brugt 3 måneder på at sætte den flotte bil istand, og er kørt op gennem italien, og Østrig af de små veje, og bjergpas, de skal hjem til København, det er da imponerende, hatten af for det.

Det er da ren nostalgi! sikke en flot øse, som at være tilbage til de glade tressere.

I kan nok se at det ikke er nemt at se at det er danskere der kører i den skønne bil.

Efter en rigtig dejlig dag går vi over på Gästhaus lanzer see, og spiser en dejlig middag, med skøn mørk øl til, en dejlig afslutning på en skøn dag, og vi kan virkelig anbefale det sted, maden er rigtig god,(og rigelig) betjæningen er venlig med smil på.

Efter den gode mad hygger vi i vognen, med at lægge billeder ind, og læse i en god bog, og så er det vel snart tid til at få sin nattesøvn, godnat, vi ses forhåbentlig i morgen.

Lørdag.D.11.8

Igen en dejlig dag, til nye gode oplevelser, vi starter med at gå til den lille butik på campingpladsen, her kan man købe rundstykker, og en lille smule andre varer, så møder man igen venlige Tyskere, der høfligt siger , gute morgen, dejligt med al den venlighed

Vi vil i dag køre en tur til en by der hedder Ratzeburg, den ligger på en ø i en stor sø, og vi har læst at der er ret flot, vi kører fra pladsen kl.10,30, men lige udenfor campingpladsen kommer der lige et par pramme i vejen, da vi kører over broen, dem skal vi lige ha' et par billeder af.

Lige forbi en del af campingpladsen, flot ikke.

Det er sør'me nogle store pramme at styre rundt med.

Så er vi nået til Ratzeburg, det er en hyggelig by, omkranset af vand, vi tager ikke billeder af torvet, da det ikke er sådan noget særligt, men går efter en løve, og katedralen, der vist er ret flot.

I skal lige ha' et billede ud over den smukke sø, der omkranser Ratzeburg,

og så falder vi lige over den stakkels mand, der står med tomme lommer. Synd for ham, håber da at han kommer til lidt mønter igen, så han kan få noget at spise.

Vi går langs vandet, her er ganske flot, videre op mod en flot restaureret bygning. Marianne og Kvik ser da søde ud under det smukke træ.

Mon de nyder udsigten.

Som er lige her. Det er da ikke så ringe.

Her foran et museum, vi går ikke ind, men flot er det nu.

Marianne og Kvik foran det smukke museum.

Møder også et flot skævt hus, der selvfølgelig er renoveret ret nænsomt.

Denne flotte løve-skulptur er byens vartegn, og man kan følge dens spor gennem byen til de forskellige seværdigheder der findes her, den står foran den smukke katedral./kirke.

Her har vi så den flotte katedral vi er gået efter.

Så er jeg lige et smut inde kirken, her er meget flot, og velholdt, som i De fleste Tyske kirker, og katedraler.

En meget smuk altertavle, med flotte detaljer.

Synes også at denne lille detalje er flot.

Lige et afslutnings-billede af den flotte løve, taget oppe fra kirkens indgang, her er ganske flot, og velplejet. nu vi vi finde bilen, og køre en tur til lauenburg, så kan vi få brugt eftermiddagen der.

På vej til Lauenburg ser jeg denne flotte mølle, da vi holder på en bette rast, den er da ganske flot, så den må med hjem til galleriet.

Så er vi kommet til lauenburg, her er marked, ved det flotte gamle tårn.

Det tårn skal jeg da et smut op i, her er virkelig en god udsigt.

Marianne og Kvik, der ikke ville med op, tror at hun fotograferer mig.

Et kig ud over elben og det smukke landskab.

Lige et par billeder inde fra tårnet, først ned, og så op imod toppen, flot er det nu.

Lige et billede mere på vej ned til bilen, her er mange flotte gamle huse, vi skal ned til råberen, nede ved vandet.

Gennem smukke gader med velholdte gamle huse, her er ret dejligt.

Her er den berømte råber, bare han ikke bliver hæs, når det bliver koldt. Læs om ham her.

Der er en ganske dejlig stemning her ved Elben i Lauenburg, der hygges og livet nydes i fulde drag.

Mon De vil ha' kaffe, eller måske en godbid, så må vi hellere finde et sted at købe det.

Lige et billede af et flot gammelt hus fra Lauenburg, inden vi kører hjem til vognen, vi skal videre i morgen, men vi vil vist op og spise på det gode gästhaus i aften, maden var jo ret god der! så slut fra denne smukke by for denne gang.

Her er jeg på tur med Kvik langs kanalen, der er en fin sti, hvor lang ved vi ikke, men dejligt er her. Marianne leger vist pressefotograf, og synes at vi skal fotograferes, Det gør nu heller ikke noget, her er jo ret flot.

Lige et kig op af kanalen, her er ganske flot, campingpladsen ligge lige ned til den.

Venter på maden, med en dejlig kold mørk øl, det er sidste aften vi er her, vi skal nordover imorgen, spændende hvad vi får serveret.

Der er mange børn, der bader og fisker, ham her har valgt sin helt egen måde at gå i vandet på, smart.

Tak for mad, vi tager lige et billede nede fra søen, op til restauranten, her er vældig hyggeligt.

Så er det den sidste aften-gåtur mens vi er her på Lanzer-see, nu er mørket ved at komme ned over os, så Kvik skal lige sige farvel til denne dejlige plads, her kan vi godt anbefale et besøg, fine sanitets-forhold, plads uden en masse støj og cirkus, meget at se på i omegnen, gode fiskemuligheder, og flinke værts-folk, dyr er pladsen heller ikke, vi gav 47 eur, for 3 overnatninger, med hund, og frit brug af varmt vand.

Nu er det tid til at sige godnat, vi skal afsted i morgen, håber vi måske ses, vi skal forresten op til nord-Als, vi skal aflevere en krukke til Sanne og Henrik, der ligger på en plads der hedder Augustenhof, den ligger vist i "udkants-Danmark" tak for idag

Søndag. D. 12.8

Så er det tid til opbrud, nu går det for alvor nordpå, vejret er fint med dejlig blå himmel, og 18 grader da vi kører fra pladsen kl.10,15, nu skal vi jo til nord-Als, der her vi aldrig være før, så det bliver da spændende.

Så er vi på hjul igen, det er skønt! på vej til nye indtryk.

Marianne har fået kamp til sit hår.

Ja! men pauser må der også til.

Sikke en opførsel? Skal da vist opdrages lidt.

Videre går det, se lige den flotte gamle autocamper. Vi er hurtigt ved Fleggård, hvor vi skal handle lidt ind, og så er det over på Als, det er nu dejliget når det hele går uden problemer, hvad det jo som regel gør.

Vi kører lidt forkert, men fanger så lige det flotte slot, dem er der jo også masser af i Danmark.

Så er vi ankommet hos sønderjyderne, og snart er vi på plads og kan hygge os sammen. Vi spiser en dejlig middag, og bliver trakteret på bedste vis, det er rigtig hyggeligt, og så slipper vi selv for at lave mad, efter den lange køretur.

Efter den gode mad skal vi på tur, se lige hvad vi møder, det er da et flot vogntog.

Pas nu på i ikke får hold i nakken!

Nåå ja! der er da højt op i det fyrtårn.

Kvik vil gerne ha' et mindebillede fra turen, så vi gør selvfølgelig som han ønsker, et af hver af os, med ham som frontfigur.

De er nu da ret venlige som de står der, og smiler sødt. :-)), meeen, pas nu på det kan jo hurtigt skifte.

Kvik nyder vist sådan at være ude i naturen, her er nu også dejligt, og vejret er fantastisk.

Så er det slut for idag, det har været en dejlig en' af slagsen, og vi kan, igen igen, konstatere at camping er en fantastisk opfindelse, og at vi lever i en dejlig del af verden, se bare sådan en solnedgang, den er da lige til at blive i godt humør af.

Mandag. D. 13.8

Så er det afgang fra Augustenhof, og Sanne og Henrik, vi takker for en dejlig middag, og hyggeligt samvær, og kører fra pladsen kl. 10,30, vi har ca 190 km hjem ifælge Wilma, vejret er dejligt 19 grader og sol.

Vi er hjemme kl. 14,30 efter en rigtig dejlig (lidt kort) ferie, nu er der lige lidt der skal laves herhjemme.

Der tjekkes ud, og så går det hjemover, efter en dejlig ferie, med en masse gode oplevelser, og ikke mindst en masse hygge.

Kvik er glad for at være hjemme igen, her er nogle dejlige legesager han ikke har set længe.

Tak til de mange der følger med i vores ture, måske i har fået inspiration til selv at besøge nogle af de steder vi har oplevet.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                           Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.