Sommerferie 2013.

Ferievognen i Italien sommeren 2013.

Søndag.d.25/8.

Så er det idag vi kører på sommerferie, lidt sent i år, men det passer os nu fint at komme afsted på dette tidspunkt. Vi havde egentlig snakket ret meget om at vi ville til Bosnien, og Kroatien, men Marianne elsker Italien, så jeg tænkte at jeg hellere måtte være god ved hende, hun er jo altid god ved mig, og det skal man påskønne.


Så vi kører idag sydpå, og klokken er 15,00 så det er bare ud på A7/E45, og så nedover den store hovedpulsåre, der løber fra det højeste nord, og til det sydligste sted i europa. Vi kører idag til Soltau, nærmere bestemt en plads der hedder  Camping park Lüneburger heide, der er en fin stelplatz, hvor vi kan overnatte for 12 eur, uden at koble af.

Skal lige ha' de kendte kraner ved Hamborg med.

Solen hænger deroppe, og giver dejlig varme, og de venlige tyskere skriver: gute fart.

Vi passerer den Dansk/tyske grænse kl.17,10, der er 23 grader varmt, og flot vejr, så det går ned forbi Hamborg, og de 375 km der er til pladsen helt uden problemer/stau, med mere.

Her holder vi så, der er fyldt godt op på pladsen.

Aftentur med Kvik, så kan i da lige få navnet på pladsen.

Vi ankommer til pladsen kl.20,30, og får hurtigt sat ben ned, og så skal vi lige ha' lidt til ganen, og så slappe lidt af inden det går til køjs.

Mandag.d.26/8.

Vi står op kl.godt 8,00, efter en lidt støjfyldt nat, fra den landevej der går lige udenfor stelplatz'en, der er temmelig meget trafik, så her vil vi ikke overnatte mere,(vi hader for meget støj).

Lige lidt billeder fra selve pladsen, her er rigtig hyggeligt, og velholdt, og vi ved fra tidligere erfaringer, at man spiser godt på den lille restaurant, det når vi så ikke denne gang.

Her er fantastisk hyggeligt, med smukke anlæg.

Farvel til den lille filur, der sidder og tager imod gæsterne.

Så er kl.9,50, og vi drager videre sydpå, til godt vejr.

On the road again, det er dog pragtfuldt, nu har vi næsten en hel måneds oplevelser i vente, hvor er det skønt, at være afsted igen.

Vi har 485 km til næste plads, den hedder camping paradies franken, og er en ACSI plads, dem bruger vi helst når vi har mulighed for det. Det ruller bare afsted uden problemer, vi holder 23 grader indtil vi når Kassel, så er der blot 18 grader, og temmelig overskyet, godt vi skal over alperne. Vi ankommer til pladsen kl.17,00, og får en fortræffelig modtagelse, og en fin plads, hvor vi ikke behøver koble af.

Her ligger vi da helt fint, nemt og rart, også når vi skal afsted igen.

Reception, med servicefaciliteter i kælderen, alt i top klasse.

Efter en god kop kaffe skal vi lige luftes, og vi trænger selvfølgelig også til at strække benene efter den lange køretur, så vi går en tur op i den lille by, der ligger tæt ved campingpladsen, den hedder forøvrigt "Walkershofen" et godt tysk navn til en by.

Fantastisk! den bette by har sit helt eget springvand, med en hyggelig bænk, skønt.

Vi finder også et gammelt slot, der ganske vist trænger til lidt forskønnelse.

Selvom det er slidt ligger det da ganske hyggeligt placeret.

Vi tager lige et billeder af slottet/godset, inden vi går tilbage til Ferievognen, det er ved at være spisetid.

Camping er da dejlig! vi nyder en gang dejlig mad, med en god mørk øl til, så kan man da ikke forlange meget mere. Nu er det tid at sige farvel, og slappe af inden vi skal videre i morgen.

Tirsdag.D.27.8

Oppe kl.7,00! pøj! så tidligt op i sommerferien, der skal man da ellers sove længe, eller hvad? Nå vi skal jo videre ned i varmen, her er der jo nærmest koldt, blot 13 grader varmt, og overskyet.

Vi kører fra pladsen kl.9,15, nu er der hele 15 grader varmt, mon vi får hedebølge? Vi har planer om at vi vil køre til Imst i Østrig, her vil vi tage en enkelt overnatning, inden vi fortsætter til Italien.

Afsted det går, nu skal vi gennem en lille tunnel, spændende hvor den ender.

Ferievognen hænger godt på, den er nu ret føjelig, og giver ikke de store vanskeligheder.

Så er vi på vej ind i Østrig.

Vi holder en lille pause på den første rast vi kommer til i Østrig.

Efter pausen går det videre, igennem en lang tunnel, og videre mod Fernpass, nu i regnvejr, og blot 13 graders varme, det er typisk Østrig, (ihvertfald når vi har været der).

Så er vi inde imellem de kolde alper, i rastland, man kan ikke påstå at det er sommer her.

Turen over fernpass havde sikkert været flottere, hvis bare ikke det regnede så meget som det gør, men så får vi jo vasket støvet fra de tyske motorveje af. Vi ankommer til camping park Imst west kl.14,40, og får os hurtigt tjekket ind, der er ikke så mange campister på pladsen, de er nok flygtet til Italien.

Her ligger vi så, i det skønne regnvejr, nå pladsen er da udmærket, og vi har da tag over hovedet, og der er faktisk 19 grader lige nu, så vi fryser da ikke.

Efter opsætning går vi en tur ind til imst, som er en gammel by, med 8.700 indbyggere, byen ligger på et plateau over floden inn, ved indgangen til Gurgtal. Vi skal såmænd bare luftes lidt efter køreturen, men det kan da være at der er noget der skal fotograferes, det må vi se. der skulle efter sigende være en slugt der hedder "Rosengartenschluct", det fortalte en flink fyr mig inden vi skulle afsted, den kan vi måske finde, selvom vi ikke har tid til at gå op gennem den. Der er også noget med at der er en brønd på hvert hjørne, så skal man da ikke tørste, når man sådan går rundt her. her kommer lidt af de billeder vi fik taget i Imst, på vores lille gåtur.

Her er da ganske nydeligt, også selv om det både er koldt, og fugtigt.

Det er noget helt andet end i lille flade Danmark, flotte huse, og et vandløb gennem byen, smukke religiøse symboler.

Vi finder da også indgangen til rosengartenschlucht.

Vi går lidt op i starten af slugten, det ser meget spændende ud.

Dette hus er bygget ind i en kæmpeklippe.

Udsigten er ikke ringe her fra, selv om der er ret diset.

Efter den hyggelige bytur går vi hjem til rullevognen, og spiser lidt aftensmad, og slapper af efter en dejlig køredag. i morgen skal vi videre, vi skal over Rechenpass, og videre til Modena, og Bolzano, hvor vi vil tage motorvejen sydover, til en plads vi nu finder et eller andet sted ved en sø.

Onsdag.d.28/8

I nat har det regnet ret meget, og det regner da vi skal ha' koblet på, og så er der blot 13 grader, så nu er det med at komme ned i varmen. Vi kører fra pladsen kl.09,40, og handler lige i Spar inden vi kører mod rechenpass, og Italien.

Godt med hat, og moover, når det er vådt, og lidt plads.

Farvel til campingpark Imst west, nu vil vi ned i varmen, her er for koldt.

Så går det gennem det smukke Østrig, vi kører mod Landeck, og derfra mod Prutz, videre mod Pfunds, og Nauders, over Rechenpass, og så mod Modena, og Bolzano. Vejret er stadig noget grumset, men vi håber at når vi når over Rechenpass, så bliver det bedre.

Afsted det går mod nye gode oplevelser, der er andre end os der skal på ferie, dejligt.

Hov, hov, hvad laver du deroppe, du var da foran før.

Selvom jeg brokker mig over vejret, så er Østrig fantastisk smuk.

Så er vi ved Rechenpass, og holder en lille pause.

Italien forude, men skal vi lige ha' en bette pølse, inden vi kører videre? Nej! vi fortsætter.

Farvel til Østrig, vi passerer nu Rechenpass, og kører ind i Italien, og dejlig varme, kl. er 11,15, vi passerer også Rechensee, og solen begynder at skinne, og i løbet af en halv time stiger temperaturen fra 12, til 21 grader.

Det er en meget meget flot tur fra passet og ned gennem alperne, vi gør også lige holdt ved kirketårnet ude i søen, vartegn for den druknede by, men se lidt billeder fra den smukke køretur.

Ved det godt, for meget himmel, men den er uden regn-skyer, så den bliver som den er, her er da smukt.

Der er fine små borge, i den smukke natur.

Så er der rast på motorvejen ved Bolzano.

Efter en dejlig tur ned gennem alperne, kommer vi på motorvej ved Bolzano, hvor vi trækker den oblogatoriske motorvejs-ticket, nu skal vi sydpå, ned til sydenden af Gardasøen, der er ca, 144 km, til en plads vi havde tænkt os at overnatte på.

Den plads vi har fundet hedder Village-San-Francesco, og ligger flot ved Garda søen, den viser sig at være fuldt booket, men det er vist heller ikke en plads for os, da det var en rigtig tivoli-plads, med masser af underholdning, og hvad der nu er på den slags pladser.

Vi vælger derfor at fortsætte til Iseo-søen som ligger ca 60 km fra Garda søen, Iseosøen bliver af nogle kaldt Garda søens lillesøster, spændende om det passer


Pladsen vi vælger ved Iseo, hedder camping Covelo, og er en ACSI plads, så det kan vel ikke være bedre, bortset fra, at da vi ankommer til pladsen, siger den unge mand at der ikke er plads, og mumler noget om at det er svært for en overnatning, men det hjælper svært da jeg siger at vi er kørt helt fra Danmark, kun for at besøge dem, og at nu er vi trætte.

Vi bliver vinket frem, og han griner og siger at for os vil der selvfølgelig være en plads, så vi bliver bedt om at sætte os i cafe'en, og får serveret en gratis hvad vi nu vælger, og imens går den unge mand afsted og finder en plads til os, det er da service.

Her ligger vi så godt inde mellem træerne, i skyggen, og vandudsigt.

Her er da ikke værst, så nu slår vi os ned i nogle dage, der er vist en del spændende ting man kan se lidt på i området, og så skal der slappes af, i varmen.

Så kan chafutten få lov at slappe af, med stængerne oppe, og et glas godt, af en eller anden slags.

Sikke en flot udsigt, selvom det ser lidt mørkt ud, måske vi får regn.

Vi kigger bare den anden vej, der skinner solen oppe over bjergene.

Så er vi nede i varmen, der er 29 grader, og vi ligger dejligt i skygge, det er godt for Kvik, selvom han er ret glad for varme. Vi sætter stole og et lille bord op, og nyder et dejligt glas kølig hvidvin, nyder at vi nu er i varmen. I morgen vil vi sætte solsejl op, og etablere os lidt mere fast.


Vi spiser dejlig varmtrøget laks, og salat med ris, og flytes, skyllet ned med god kold hvidvin, det foregår indendøre, da det er begyndt at tordne, og vi kunne se at regnen var på trapperne. Nu er det tak for idag, og på gensyn imorgen, til en ny dejlig dag.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                       Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.