Sommerferie 2013.10

Ferievognen i Italien sommeren 2013.10

Lørdag.D.14.9

Så er det tidligt op, allerede kl 7,00 vi skal jo afsted nordpå idag. Vi er klar til at køre fra pladsen kl 9,15, og får sagt farvel til Marianne og John, som vi har haft nogle pragtfulde timer sammen med her i Toscana, dem skal vi helt sikkert møde når vi alle er kommet hjem til lille Danmark, vi bor heldigvis ikke så langt fra hinanden, men nu fortsætter De så til Rom, og vi drager nordpå.

Vi skal lige ha' betalt for opholdet inden vi drager af, her er det ACSI kort, så det er ikke for dyrt at være på denne plads, som vi kun kan anbefale andre at bruge, hvis i skulle komme til området.

Lige et farvel billede til servicebygningen, den er også ganske udmærket, så vi kan godt anbefale et ophold her.

Afsted det går, vi kører lige af en forkert afkørsel ved Firenze, men det var ikke min skyld, men Wilmas...den klovn, pyt vi kommer rask afsted uden andre problemer. Her er ganske flot, så vi nyder da turen gennem smukke Italien.

Det er altid dejligt at være afsted, også selv om det går mod nord igen.

Marianne fanger lige en flot borg på en bakketop.

Vi ankommer til camping Jolly ved Lago de Levico kl. 15,25, og får en venlig modtagelse, g finder selv en plads der passer os. Der er temmelig meget forskel på priserne, alt afhænger af hvor du vil ligge, men vi vælger nu det billigste område, og finder en glimrende plads, tæt ved servicebygningen.

Vi får hurtigt sat vognen op, og kan nyde en god kop kaffe, nu skal vi ikke lave meget mere idag, udover at nyde livet. Det gør vi ved at grille et par gode bøffer til aften, vi køber en bakke færdige fritter i restauranten til bøfferne..fy.fy, men det smager nu udmærket, og der er så varmt at vi kan nyde det udenfor, det er da skønt.

Indkørslen til den store plads, vi er lige ude på en lille aftentur, inden vi skal til køjs, her er da ret hyggeligt, som i kan se på aftenbillederne.

Vi kan godt mærke at vi er kommet op i højderne, her ikke så varmt hen under aften, men her er nu alligevel ret dejligt at være. Vi må hellere se at komme til ro, så vi er godt udhvilede til en ny dejlig dag i morgen.

Søndag.D.15.9

Op til lidt ringe vejr, men det er vel forventeligt, nu vi er længere nordpå, og langt hen i september. Vi vil en tur ind til byen Levico, der skulle være vinfestival, det vil da være lidt hyggeligt at opleve.

Hvad har hun nu fået øje på? Ser ud til at hun har lidt travlt med at komme ind bag de flotte låger.

Der er stadig flotte blomster, selvom det er ved at lakke mod efteråret.

Hvor blev hun nu af? Mærkeligt, man kan da ikke sådan forsvinde.

Okay! hun er flyttet ind i et træ...der er da også plads nok, mon der er indlagt varme?

Vi er i en meget flot park, med en vældig flot udsigt, tror det er et hotel.

På vej op i byen møder vi ham her, han er ved at skære/hugge en smuk madonna.

Selvfølgelig er der en flot kirke her i byen også.

Vi må lige ind og kigge lidt på interiøret.

Sikke en flot kirke, med smukke kæmpesøjler.

Og et smukt loft, man bliver da helt betaget af al den pragt.

Hold da op sikke en smuk altertavle, med smuk belysning.

Dette må være en døbefond, et smukt stykke håndværk.

Hold da op...er den store grimme gule fugl ved at fange den lille pige??

Det er da kunst, smukke scootere, og andre flotte ting fremstillet i træ.

Smukke druer, og gode vine, vi finder lidt gode flasker til at nyde derhjemme.

Der er meget smukt her i Levico, smukke vandløb der kommer oppe fra højderne, og ned gennem byen i flotte anlæg.

Hovsa, der er den store fugl, den er nok med sin bonde på marked, gad vide hvad den er fodret med, siden den er blevet så stor.

 Lige et kig på byens top, op mod bjergene, der er lidt utydelige.

Efter byturen kører vi en tur langt op i bjergene, og ser nogle meget smukke bjergbyer, og flotte udsigter, der er temmelig flot her oppe i højderne, vi var oppe ved Passo Vezzena, i 1200 m, højde, men gik ikke det sidste stykke op da det begyndte at regne.

Vi kører tilbage til camping levico, vi skal videre i morgen, og skal vist bare slappe af her på pladsen. Mens vi var her, kom denne lille flotte campingvogn og lagde sig tæt ved os. Den er ret smart, med de flotte dukker der er på siden, prøv at gå ind på den hjemmeside der står på vognen, den er ret fin med fine sager man kan købe.

Hvilket regnvejr der er her til aften, vi går op på restauranten og spiser en pizza sammen med en masse andre campister. Den smager da udmærket, men ikke så god som andre vi har købt os i Italien, men pyt....vi er på vej nordover, så nu vil vi slutte for idag, vi skal videre i morgen. Vi slutter nu lige af med et billede af pladsen i solskin, her er ganske dejligt, som i kan se.

Mandag.D.16.9

Så er det nu, vi skal til den alvorlige del af rejsen, nemlig op i det kolde klima, nord for alperne, vi kører fra Levico Terme kl, 9,45, der er blot 16 grader, men dejlig solskin, så det er fint, vi har 336 km, til den plads vi har udset os, så der er tid nok.

Selvom det er lidt trist at vi skal hjem til alle pligterne, så nyder vi alligevel den smukke tur.

Nå! skal jeg nu fotograferes? Ok, men kun et billede, vi er jo på vej hjemover.

Vi er på vej nordpå, og andre er vist på vej sydpå, der er nu sne på bjergene, uf.

Vi holder rast på en autohof, her må vi holde i 2 timer uden betaling,

Man kan da ikke klage over udsigten, her er ganske smukt.

Videre det går, selvfølgelig i regnvejr.

Her holder vi i kø, vi vil igen over fernpass, og Füssen, vi synes det er fin tur at ta' hjemover.

Så er vi nået til Fernpass, og skal lige ha' tanket sammen med en masse andre, det er jo billigt her.

Vi kører over grænsen til Tyskland ved Füssen kl.15,50, og pludselig regner det ikke mere, sjovt, men nu er vi jo også ude af Østrig. Vi kører videre til en lille by der hedder Wertach, der ligger i Allgau, her har vi fundet os en plads der hedder Waldesruh campingplatz, ankommer kl. 16,10, og er så heldige at vi får den absolut sidste ledige plads.


Der skal nemlig være fest om onsdagen, det er den dag hvor alle køerne kommer ned fra græsgangene oppe i alperne, det fejres med en stor byfest. Vi får klemt os ind på den lille plads, og sat ben ned, i regnvejr igen, og så en kop kaffe i kulden, der er blot 11 grader.


Aftensmaden indtager vi på en meget hyggelig restaurant der hedder Hotel Jörg, her er alle de lokale, så det er vældig hyggeligt, og maden er glimrende solid Tysk snitzel, af den store slags, derefter er dagen ved at være slut for os, så godnat og sov godt. ses i morgen.

Tirsdag.D.17.9

Hold nu op, det har stået ned i stænger hele natten, og da vi står op er der kun 4 grader, men det værste er nu at der er sne på bilruderne, da jeg går i baderummet, det er med andre ord "skidekoldt". Vi er oppe i 800 m højde, men køerne går bare og hyggede sig ude på marken ved siden af pladsen, seje er de dælme.

Så kommer problemet, vi kan ikke komme rundt med campingvognen ude på den lille vej der går gennem campingpladsen,(parkerede biler) så jeg må gå i det temmelig kraftige regnvejr, og køre vognen ud med mooveren, det er ret surt.

Se nu de "seje bøffer" der går her ude i kulden, og de har ikke engang lang pels på, nå men de skal vel også ind om et par dage. Selv må jeg gå her i regnen for at komme ud med rullevognen.

Bilen holder og venter på sin makker.

Her står våde Ove, og fryser bravt, kom nu..fremad.

På hjul igen, og vejret ser ud til at blive bedre, med sol, men ikke særlig varmt.

Vi kører  fra pladsen kl.9,15, vi har godt 511 km op til den plads vi har valgt at overnatte på, det er en ACSI plads, dem bruger vi selvfølgelig så meget som muligt. det er med regn og byger det meste af formiddagen.

Afsted det går, op og ned af de hyggelige bakker, og gennem Kassel bjerge, det er nu hyggeligt sådan at komme til de gode kendte steder, selvom vi er på vej nordpå, og ikke sydpå.

Vi har valgt en plads der ligger små 10 km udenfor Hann Münden, men da vi ankommer til pladsen er den lukket, da vandet på pladsen er forurenet, så vi kører til den gode plads der ligger på en lille ø lige udenfor Hann Münden, den har vi været på før og den er ganske glimrende.

Et kig op mod den smukke gamle by, den bør man besøge.

Så er vi på plads, nu skal vi slappe lidt af, og ud at gå en tur, det trænger vi alle til.

Efter at vi er kommet på plads går jeg en tur med ham Kvik, og hilser på nogle flinke Danskere, dem er der en del af her på pladsen, og flere af dem er på vej PÅ ferie, er ikke spor misundelig.....arr..måske lidt.


Aftensmaden indtager vi oppe i byen på en gammel restaurant, men valgte vist forkert, skulle ha' valgt den under det gamle rådhus, det må vi gøre næste gang.

På vej op i Hann Münden, vi skal ha' noget mad.

Den meget store kirke i Hann Münden, er meget smuk, synes jeg.

Det smukke torv, med det ikke mindre smukke rådhus i Hann Münden, her spiste vi lidt mad, dog nok ikke på den bedste restaurant.

Her skulle vi ha' spist, og sikke en flot indgang.

Rådhuset er fyldt med smukke detaljer.

I fik lige lidt billeder fra det gamle rådhus med de mange smukke detaljer, og skal i spise engang, så gå ned hvor Marianne står, og ned i den gamle rådhuskælder, der skulle man spise temmelig godt, vi skal vist prøve det næste gang vi er her. Nu vil vi hjem og slappe af, vi skal videre nordpå i morgen.

Onsdag.D.19.9

Idag skal vi så videre nordpå, nu strammer det til', ferien er ved at lakke kraftigt mod enden, men der kommer sikkert en mere af slagsen. Vi kører fra Hann Münden kl.9,30 i overskyet vejr, og småregn, Lige en lille hilsen til Knud og Lissi, som var så venlige at komme og hilse på, de følger med her på siden, håber i har haft en god ferie, også til de andre flinke danskere vi talte lidt med her, der også var på vej på ferie.smiley


Vi skal køre 388 km idag, op til området ved Regensburg, det er jo ikke noget at regne, måske lidt hårdt når det går op af bakke,(nordpå), der er en del vejarbejde, så det går ikke så hurtigt, men pludselig er vi forbi Hamborg, så er vi jo næsten hjemme.

Afsted det går, nu regner det ikke mere.

Der har vi sørme Elb-brügge! så er vi snart fremme ved området vi skal ha' en overnatning i.

Så er vi fremme, og er kommet på plads på naturcampingplatz Wrohe am Westensee, en plads vi fandt frem til i Adac campingbogen, vi ankommer, kl.15,20, pladsen ligger godt 25 km fra rendsburg, ved en smuk sø i et skovområde.

Vi slapper af og går en tur i området, og på pladsen, her er meget smukt og roligt, der ligger kun en enkelt kørende ud over os, en flink tysker.

Et kig ud over den smukke sø pladsen ligger ved.

Her er nu ret idyllerisk, sikkert dejlig en varm sommerdag.

Her er også et hyggelig overdækket grillsted, hvor man kan hygge sig i tørvejr.

Så er Harry, Solveig og Sylvia smidt ud af campingvognen???

Så kom turen til mig, der er ingen nåde når fruen bestemmer, dog fik jeg en paraply med.

Heldigvis fik vi alle lov at komme ind igen, det havde nu også været trals hvis vi skulle sove udenfor, det regner og er koldt, så nu går vi til ro, vi har et lille stræk hjem imorgen.

Torsdag.D.19.9

Det er koldt her til morgen, og har også været det inat, men ellers godt vejr. Da vi skal op på grusvejen fra den græsmark vi holder på, må jeg simpelthen køre vognen op med mooveren, bilen kunne ikke stå fast i det våde, og bløde græs, så godt med den moover, den kan hjælpe i en snæver vending.

Vi kører fra pladsen kl. 10,00 handler lidt ind, tæt på Rendsburg, og har nu blot 238 km tilbage.

Så skal flagene bare fjernes, og vi kan køre ud i samfundet igen.

Farvel til en glimrende plads, der ligger i en flot natur, med mulighed for badning i søen, og vandreture i skoven, blot skal vi bemærke at det varme badevand var en by i Rusland, det var nærmest ikke eksisterende, lidt trals, når man har smidt kludene.

Så passerer vi Kielerkanalen, nu er der ikke langt til "bette" Danmark.

På vej nordover så vi lige denne gamle opel autocamper, sådan en har vi aldrig set før, den er da kanonflot.

Så er der ikke langt hjem, her har vi en masse søde geder, der går og hygger sig.

Vi har haft en fantastisk ferie i Italien, har mødt så mange søde og rare mennesker/Danskere/og andre folkeslag, vi har set nogle helt fantastiske gamle byer, der sikkert kunne fortælle os nogle drabelige historier om menneskers adfærd på godt og ondt.

Vi har kørt sammenlagt 4945 km, med et brændstofforbrug på 4275 kr, det er vist ok.


En kæmpetak til alle dem der følger med os på vore ture, og alle de gode hilsener vi får, det er dejligt at vi får så god respons på vores lille side, og skønt at møde de mange rare campister ude i verden. Vi skal vel nu til at planlægge næste års ferier, det kan ikke være for tidligt, så har vi hele vinteren til at glæde os i.


Marianne og Ove.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                            Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.