Sommerferie 2013.6

Ferievognen i Italien sommeren 2013.6

Lørdag.d.7.9

Så er det sidste dag ved den dejlige Trasimeno sø, vejret er skønt, og vi får gjort rullevognen ren, og sådan klaret lidt op, i ved sikkert hvordan det er.

Efter frokost kører vi ind til Trasimenos hovedby, castiglione del lago, den skal vi selvfølgelig se inden vi forlader søen, og jeg skal ha' en ny mus til min pc, da jeg ødelagde den lille trådløse der sidder i pc'en.

Så står vi ved den ret bastante bymur, godt vi ikke skal kravle op af den.

Så er vi nået ind til den gamle by, jeg har købt mus, så nu skal vi op i den gamle bydel, og ha' et lille kig. Byen ligger inde bag en gammel bymur, højt over trasimeno søen, så der skulle være et smukt kig deroppe fra.

Vi skal ind af den smukke byport for at komme ind i byen, så det skynder vi os at gøre, det skal blive spændende at se hvad der gemmer sig derinde.

Her har vi byens lille torv, ganske hyggeligt, og der er ikke mange turister.

Se lige den hyggelige bod, med lokalt kunsthåndværk, og et bette vildsvin. Der er også masser af gode sager indenfor.

Vi går op gennem den lille hovedgade, der går gennem byen, hyggeligt med små butikker.

Der er sørme også kunst her i byen, altså lidt af den moderne art, de er ret flotte de to.

Marianne ser da glad ud, mon det er fordi vi er nået op til kommunen, der da har en flot udsigt.

Her er det gamle kommunekontor, det har vist mange år på bagen, det ser ret hyggeligt ud.

Der er en rigtig flot udsigt ud over den smukke Trasimeno sø her oppe fra byen, det er et helt glansbillede, hvis der ikke var en del varmedis.

Vi tager lige et selvportræt, på tid, der er ikke nogen der løber med kameraet her.

Kom nu Marianne og Kvik, vi skal ind i den gamle borggård, her er nogle gamle oliventræer.

Det er vist en gammel sag af et oliventræ, flækket og molestreret, men alligevel med masser af kraft i.

Et kig op til det drabelige gamle tårn, der står og knejser over søen, og den gamle borg.

Marianne og Kvik har da ret travlt, hvor mon de skal hen i den fart?

Der bliver da vist afholdet koncerter, og andet godt her.

Lidt af en gammel ruin inde i borgen.

Dem der læser med på vores rejser, ved vist godt at vi er ret glade for de små specialiteter vi løber ind i rundt hvor vi kommer. Her nogle flotte og meget specielle postkasser, der sikkert har mange år på bagen.

Kvik og mig er da også med, vi poserer lidt.

I skal altså lige ha' to flotte gamle postkasser mere, sådanne gamle af slagsen, ser vi ikke meget i Danmark.

Lige et lille blik på de smukke gamle facader i gaden, der er meget stemningsfuldt.

 Jeg skal ha' en lille ting med hjem. Det finder jeg helt sikkert i denne spændende butik. Italieneren jeg handlede med var voldsom flink, og smilede, og takkede, dejligt med sådan en venlighed.

Må jeg købe den her? Det er en kopi af en Vespa scooter, ret flot.

vi venter på Marianne der er inde og handle lidt vildsvinepølse, og andet godt.

Så er vi tilbage hvor vi kom ind i byen, så nu må vi hjem og pakke sammen.

Det er vældig bymur der omkranser byen. Nu er vi på vej til bilen.

Et sidste farvelbillede af den flotte lille by, besøg den endelig hvis i skulle falde forbi hernede.

Så er det tid til opbrud, vi pakker sammen, og hygger os med lidt god mad om aftenen, rester forøvrigt, garneret med masser af sunde sager, såsom tomater, rød/og gul peber, salat, og dejlig brød, og gammel steg.laugh


Vi skal videre i morgen, har fundet en ACSI plads i en bette by der hedder Sovicille, i Toscana, den vil vi smutte op til, og så må vi se hvad der byder sig til deroppe. vi betaler med campingcheque til den unge mand i receptionen,(tror at han er søn af den søde ældre dame der snakkede med sig selv da vi kom) vi fik en lang snak med ham om Italien, og han mente at de er gået totalt istå dernede, han havde været i københavn, og mente at det man lavede der havde man brugt sin hjerne til (metrobyggeriet), så hans landsmænd/politikerne fik en ordentlig omgang, som værende totalt uduelige, altså er der ingen forskel på Italien, og Danmark, vi siger jo det samme om vores politikere.

Søndag.d.8.9

Så er det videre, rullevognen trænger til at blive rørt lidt. Vi skal nu ikke så langt, der er blot 100 km til den plads vi har udset os i Toscana, men lidt har også ret.

Vi kører fra camping Polvese kl.10,00 i 24 graders varme, det er da ok, det er ikke motorveje vi kører på, men hullede landeveje, italienerne er ikke gode til at holde deres veje i orden.

Så smutter vi, op gennem den hyggelige alle' nu skal vi på farten igen.

Ud på de bumlede veje, som vi holder så meget af.

Vi ruller adstadigt afsted på de bumlede, men ganske smukke veje, vi skal jo passe på materiellet.

Gennem små hyggelige byer, med smalle veje, og skarpe sving.

Med udsigt til smukke landskaber, og gamle borgruiner.

Så er vi fremme ved camping "La Montagnola" i Sovicille, den ligger bare 13 km fra Siena, som vi gerne vil besøge, så nu er det spændende om det er en plads der passer os, men det ser vist ret fint ud.

Vi får en venlig modtagelse, og finder selv en plads der passer os, det er dejligt, og vi kommer til at ligge ganske fint. Faciliteterne er glimrende, vi ligger på gruspladser, under træerne, og de sanitære faciliteter er rigtig gode, og rene, så alt er som det skal være.

Efter at vi er kommet på plads, og Marianne har vasket lidt tøj, går vi en tur op i Sovicille, der er en lille by, med den gamle del liggende på en bakketop, det gør alle gamle byer, hernede.

Vi traver afsted i varmen, Kvik tænker sikkert at vi er tossede, al den løben rundt i gamle byer.

Så er vi nået op på torvet.

Her er selvfølgelig et mindesmærke, og igen står man i en by som virker til at være gået i stå tilbage i middelalderen, her er nu ret hyggeligt.

Her har vi da vist et lille kommunekontor, der stilles vist ikke så store krav til sådan et her, som derhjemme.

Her er vist en lille cafe' der dog ikke har åben da vi er her, men hyggeligt ser det da ud.

Det var lidt fra en bette hyggelig by i Toscana, nu skal vi slappe lidt af på campingpladsen, for i morgen har vi planer om at tage et smut ind til Siena, den skulle jo også være et besøg værd.

Mandag.d.9.9

Det har regnet en del i nat, men heldigvis var der ikke noget der blev vådt ude under solsejlet, men der var løbet vand ind under tæppet, så vi spiste morgenmad indendøre. Vi vil en tur til Siena idag, og Kvik får lov til at blive hjemme og passe på Ferievognen, der er ikke vildt varmt, og vi ligger under skyggefulde træer, så han har det fint i vognen.

Vi parkerer ved stadion, omtrent inde i den gamle bydel, og den først store kathedral vi kommer til er denne.

Vi skal selvfølgelig lige et smut ind ok kigge, den er temmelig stor, og der går en meget bestemt mand rundt og kontrollerer at man ikke tager billeder.

Så mens han er efter nogle unge mennesker i en stor gruppe, tager jeg lige et par billeder.

Med stor snedighed lykkes det mig at tage lidt billeder inde i kirken, trods den ret aktive vagt.

Her kan vi se domkirken inde i den gamle bydel.

 Vi går efter turiststrømmen, ind i byen, ad smukke gader.

Dronningen over alle italienske vine, flot reklame, man får lyst til at gå indenfor.

 De helt specielle lamper der er flere steder i byen, i forskellige design.

I Rom kan man opleve barokken, i Firence renæssancen, men i Siena kan man opleve den uforfalskede middelalder. hele byen er et stort, levende middelaldermuseum. Imponerende gotiske kirker og paladser er harmonisk >strikket sammen< af snævre gader, der bugter sig op og ned ad Sienas tre bakker. Hele herligheden omkranset af en bymur, der er stor nok til at rumme grønne områder og marker (vigtigt under belejringer).

Hunulven der ammer tvillinge-brødrene, Romulus og Remus, er også en del af Sienas legender. det kan ses mange steder i byen.

"Piazza del Campo". italiens smukkeste plads. helstøbt middelalder, formet næsten som et theater.

Piazza del Campo er den centrale plads i Siena og er muslingeformet, de ni dele skal symbolisere det Nimandsråd,der stod for byens styre i middelalderen.Pladsen bruges meget bare til at sidde eller ligge og tage solbad, det er her man mødes i Siena.Det vrimler også med turister, der sidder på cafeerne og følger med i det liv, der udspilles her på Piazza del Campo.


Rådhuset Palazzo Pubblico er fra renæssancen, tårnet Torre della Mangia er 100 meter højt, det giver en fantastisk udsigt over hele byen som belønning, hvis man går op af de 506 trin der er til toppen. Rådhuset i Siena er brugt som model til Københavns Rådhus og Odense Rådhus. I dag er rådhuset by-museum.

En flink turist tager et billede af os to turister, så kan man se vi har været her på den smukke plads.

Vi går videre gennem de smukke gamle gader, og nyder stemningen, der er ret fantastisk, og de smukke særprægede lamper der gør det hele rigtig  smukt.

De lamper er da små kunstværker.

Her har vi den flotte hunulv igen, den passer godt på de små.

Kan i mærke stemningen? Her er ganske vidunderligt, og også meget fred og ro, trods alle turisterne.

Hvad mon det er for et tårn der står derinde og gemmer sig? Rådhustårnet måske.

Vi er inde i musikakademiet, "chigiana", der holder til i et gotisk palads. Er man heldig, kan man opleve musik på gårdspladsen, der er også et lille museum med kunst og musikinstrumenter, det er vi dog ikke ind i, men her er ret hyggeligt og meget flot, og så er der måske også en ønskebrønd.

Vi går videre på den dejlige bytur i Siena, jeg er som altid lidt vild med de specielle udsmykninger man ser i mange byer rundt i verden, hver by har mange gange sit eget særpræg, her i Siena er det gadelamper, de er altså meget flotte.

Toscansk kunsthåndværk, det er bare så smukt, det hænger her uden for butikken og lyser op, med alle de smukke farver.

Egentlig er man vist ikke vild med at man tager billeder af deres kunst, så kan man jo sætte billederne i ramme, og køber så ikke noget, det gør vi ikke, men vi gemmer billederne. Denne her er da mega flot, så den tager vi med hjem.

Man møder mange spændende personer her i Siena, se bare denne pæne herre.

Små hyggelige butikker med Italienske specialiteter, ser vi også i de smalle hyggelige gader, jo her er stemning for alle pengene. (nåå nej! vi betaler jo ikke for at gå herinde).

Piazza del Duomo.


prøv at tage en dyb indånding ved denne plads, selvom der vist tit mangler netop plads. 1300 tallets Siena stod på ingen måde tilbage for Firenze, når det handlede om storstilede byggeprojekter. Domkirkens smukke gotiske facade var oprindelig kun planlagt til at være venstre tværskib i en langt større kirke. Pladsen til højre for klokketårnet hedder Piazza jacobo de Quercia, og her skulle kirkens skib have ligget-man kan stadig se søjler og vinduer beregnet for det kolosale kirkebyggeri.


Man kan smutte ind på museo dell'duomo som er bygget op ad de ufuldendte kirkemure, og hvorfra man kan komme helt til tops på gavlen og få et overblik ove visionerne, der ville have skabt den tids største kirke i den kristne verden. Pestens dødbringende hånd mere end halverede sienas befolkning efter 1348, og de tilbageblevne måtte tænke "småt".

Den kirke er virkelig helt fantastisk flot, og her er en særlig stemning på pladsen.

Facaden er fyldt med de smukkeste detaljer, der ligger vist en del timers arbejde i at bygge den kirke.

Her er et par detaljer, der gemmer sig grimme væsener inde i krogene på facaden.

Det er ikke helt nemt at få et billede af hele kirken, men her hvad der kunne lade sig gøre med mit udstyr.

Håber ikke i er blevet træt af at kigge på billederne af kirken, men man bliver grebet af lidt iver, når man er ved sådan et fantastisk bygningsværk. Nu går vi ned bag ved kirken, der er for lang kø til at komme ind, så det må vi gøre næste gang vi kommer her til, og det gør vi helt sikkert på et tidspunkt.

Et enkelt billede af bagsiden af den smukke kirke, her er fyldt med turister.

Vi går rundt i den smukke by, og nyder den dejlige stemning der er her. Det gør ikke noget at der er mange turister her i Siena, men lægger faktisk ikke mærke til det, men nyder den puls af liv der er, på den gode måde.

De flotte lamper, har alle hver Deres eget smukke motiv.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                   Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.