Udstyr og testside.

Udstyr vi bruger eller har testet.

Vi har prøvet et Dorema solsejl, men da vi skulle ha' det op i sommerferien i Polen blæste det en smule. Vi kunne ikke få det til at stå ordentligt, da stængerne er alt for spinkle, samt at der burde være støttestænger ind til vognen. Vi har så prøve-opsat solsejlet hjemme og kan konstatere at det er meget svært at få til at stå ordentligt med de medfølgende stænger. Selve solsejlet er af en udmærket kvalitet og leverede man nogle kraftigere stænger, samt et par stænger der går ind og støtter på vognen, så kan det også bruges i en smule vind, hvilket ikke er muligt med de eksisterende stænger set med vores øjne. Priserne er ellers ret rimelige, men det hjælper jo ikke når vigtige detaljer som stængerne er for spinkle til at holde solsejlet oppe, det blæser jo altid her i Danmark.

Vores trækker er en Kia Ceed 1,6 CRDI Præmium udgave. Det er nummer to Kia vi bruger som trækker til ferievognen, og vi kan kun sige at den gør det fantastisk godt, vi har før kørt en del i wv produkter, men må bare sige at den Kia gør det fuldstændig lige så godt. En anden vigtig ting er garanti og service, den er i top, ihvertfald hvor vi har handlet og holder service på bilen.

Vi fik lidt støjproblemer ved igangsætning på forårsturen til Køln her i 2017, og brummen med gearkassen. Efter hjemkomst kontakter jeg Pedersen og Nielsen risskov. Poul Henning kører en tur sammen med mig i bilen og mener at det er koblingen/svinghjulet, og desværre er der ikke garanti på den mere, da det er en sliddel. Ikke desto mindre bliver bilen lavet uden beregning med ny kobling og svinghjul med mere, og oveni en gratis lånebil, det er da service der vil noget.


D.17.7.2018.

Så er vores Kia Ceed skiftet ud med en ny en af slagsen. Denne gang er det en helt ny ceed 1,6 crdi GT-line Limited, med en masse dejligt udstyr, som, navigation bakkamera, og en helt masse andet. Bilen er handlet hos Fjord Frandsen i Haderslev, der gav os et godt tilbud, som vi ikke kunne sige nej til.

Vi har fået en fantastisk god behandling af Arne, og er meget tilfredse med det firma, servicen har indtil nu været i top, så vi forventer at vi også vil bruge deres værksted til fremtidig service på vores Kia Ceed.

Vores rullende feriehus er vi meget glade for, det er en: Knaus Sport EU, fra 2014, med en frivægt på ca 430 kg, og totalvægt 1500 kg, så vi har ikke problemer med overvægt. Vognen har nu fulgt os rundt i Europa i nogle år, og der har stort set ikke været problemer med den, dog har vi fået sporet akslen hos Lageri Smidt, da den sled for hårdt på dækkende. Vognen er monteret med PS-moover og ATC slingresystem, samt solcelleanlæg 100w, vi har også elektriske støtteben, hvilket vi er vildt glade for, og Truma ultraheat er der selvfølgelig også puttet i, og vi har netop lagt nye lækre tæpper i fra AnnTex, så vognen er helt kampklar til fremtidige ture ud i verden.

Tæpperne fra firmaet Anntex er af en virkelig lækker kvalitet og pasformen kan ikke købes bedre, så det firma anbefaler vi gerne til andre.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvor får vi så lavet service og vedligeholdt vores Knaus? Jo det gør vi naturligvis hos, Ny Vejle caravan, hvor jeg selvsagt kender standarten af det arbejde der udføres, da jeg har været ansat i firmaet. Vi ved at værkstedet er i top, og personalet altid sætter en ære i at gøre deres arbejde ordentligt. Der skal ikke være tvivl hos os, om at det er af største vigtighed at vi kan stole på at vores rullende feriehus skal være i orden når vi starter ud på en lang sommerferie ude i Europa, og det ved vi at den er når den har været serviceret på værkstedet hos Vejle caravan, det gir' tryghed i ens ferie.

Vi har i her i 2017 købt os et Ventura Marlin deltelt, det er et perfekt rejsetelt til rejser i foråret og efteråret, hvor der kan være lidt køligt, specielt om aftenen. Teltet er taget i brug på vores tur til Køln i foråret, og vi er meget tilfredse med det, det fungerer glimrende til vores brug.

I sommerperioden bruger vi et Isabella Sunshine solsejl, det er perfekt til rejsebrug, da det er nemt at sætte op og der er læsider der kan afmonteres, men selv om man har taget siderne af vil det ikke trække på en, da der stadig er noget side til at tage evt træk. Vi har også en front til solsejlet, så det kan lukkes helt af, men den bruger vi ikke, så den kan fint undværes.

Tæpperne er vi rigtig glade for, se selv hvor godt paskram det er, vi har valgt de lækreste firmaet laver, og det har vi ikke fortrudt.

Det kamera vi har lige nu, er et: Panasonic Lumix GX80, med et 14-140 objektiv. Det har afløst et Sony A6000, med et 18 200 Sony objektiv sidste efterår. Det Panasonic er jeg ret tilfreds med, det tager nogle gode billeder, og er ikke for stort at ha' med rundt, når vi er i byerne. Men et eller andet sted savner jeg nok lidt mit "gamle" Sony, med det fantastiske objektiv, det tog virkelig nogle fantastiske billeder. Grunden til at jeg skiftede var at sony'en begyndte at opføre sig lidt underligt, hvilket jeg ikke var tryg ved.

Marianne anskaffede sig sidste år et: Panasonic Lumix TZ80, som afløser for et Canon Powershot SX200, der ikke kunne opfylde kravene mere. Det Panasonic TZ80 er et fantastisk godt rejsekamera, med en fantastisk billedkvalitet og en optisk zoom helt op til 30 gange, og 4k video. Marianne er meget glad for det kamera, der bruges meget til at tage billeder fra bilen, mens vi er undervejs, men jeg bruger det faktisk også ret meget ind imellem, da det tager nogle fantastisk flotte billeder, og ikke fylder noget. Klik på linket, der er en fin beskrivelse af kameraet.

En ordentlig grill er noget af det udstyr der er temmelig vigtig for rejseglade campister som os. Vi har efterhånden prøvet ret mange modeller, med mere eller mindre held. Enten har de ikke varmet ordentligt, eller også har de bare holdt i et til 2 år, trods det at de ikke hører til de billigste i den størrelse vi gerne bruger.

Ved et tilfælde er vi faldet over en dansk produceret grill, som vi skal prøve af her når det bliver forår. Den grill ligner ikke noget vi har set før, men vi er vist blevet ret betagede af både design og ikke mindst kvalitet. Grillen hedder Silo, og er fremstillet i stål, så den kan sandsynligvis holde i resten af vores campingliv.

Som man kan se er den grill ikke udformet som de sædvanlige modeller man kan købe på markedet, men ingen tvivl om at materialekvaliteten ikke kan fås' bedre.

Vi lægger lige lidt oplysninger ind her, så i selv kan se hvordan den flotte grill virker, med link til producentens webshop, hvor i finder priser og god info om Silo grill'en.


Vi lægger også et par link ind af et par gode test der er lavet af nogle grillentusiaster, så kan i selv læse om den inden vi kommer med vores vurdering af den i vores øjne lækre grill.

Her er et par link om Silo grill, så kan man lige se om det ikke er noget der kan bruges af os campister, der elsker god kvalitet og godt design, og ikke mindst god mad når vi er på ferie og farten med vores rullende hjem. På dette link kommer i ind på producentens webshop, med alle de oplysninger i har brug for.

Vores førstehåndsvurdering er meget positiv, også selv om Silo grill ikke er den billigste på markedet i anskaffelse, men da den til gengæld er fremstillet i materialer der nærmest gør den uforgængelig bliver den jo billig på den lange bane, men læs nu selv på det link-materiale vi har lagt ind, og så kommer der pludselig en vurdering fra os.

Her er en test af en fantastisk god campingtrækker, der bare gør det kanon godt, og helt uden problemer.

Copyright. Ferievognen.dk Ove Lund.                                        Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.