Udstyr og testside.

Udstyr vi bruger eller har testet.

Efter mange år med Kia Ceed, som vi har været meget tilfredse med, er trækkeren her i 2020, skiftet ud med en ny. Vi har denne gang valgt en lidt anden bil, nemlig en BMW X1, med en 2,0 disel motor. Bilen har 190 hk, og 400 nm, den er også udstyret med automatgear og en masse andet lækkert udstyr, som vi er meget glade for. BMW'en trækker fantastisk godt, og vi er kommet op i en bedre sidde-højde, hvilket er godt når man ikke er 40 år mere.

Sådan ser den nye dyt ud.

Den er nu ret flot, og kører som en drøm.

God siddekomfort, for et par seniorer.

Sådan, nu kan det vist være nok, men vi er altså ret glade for trækkeren.

Vores rullende feriehus er vi meget glade for, det er en: Knaus Sport EU, fra 2014, med en frivægt på ca 430 kg, og totalvægt 1500 kg, så vi har ikke problemer med overvægt. Vognen har nu fulgt os rundt i Europa i nogle år, og der har stort set ikke været problemer med den, dog har vi fået sporet akslen hos Lageri Smidt, da den sled for hårdt på dækkende. Vognen er monteret med PS-moover og ATC slingresystem, samt solcelleanlæg 100w, vi har også elektriske støtteben, hvilket vi er vildt glade for, og Truma ultraheat er der selvfølgelig også puttet i, og vi har netop lagt nye lækre tæpper i fra AnnTex, så vognen er helt kampklar til fremtidige ture ud i verden.

Tæpperne fra firmaet Anntex er af en virkelig lækker kvalitet og pasformen kan ikke købes bedre, så det firma anbefaler vi gerne til andre.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hvor får vi så lavet service og vedligeholdt vores Knaus? Jo det gør vi naturligvis hos, Ny Vejle caravan, hvor jeg selvsagt kender standarten af det arbejde der udføres, da jeg har været ansat i firmaet. Vi ved at værkstedet er i top, og personalet altid sætter en ære i at gøre deres arbejde ordentligt. Der skal ikke være tvivl hos os, om at det er af største vigtighed at vi kan stole på at vores rullende feriehus skal være i orden når vi starter ud på en lang sommerferie ude i Europa, og det ved vi at den er når den har været serviceret på værkstedet hos Vejle caravan, det gir' tryghed i ens ferie.

Vi har i her i 2017 købt os et Ventura Marlin deltelt, det er et perfekt rejsetelt til rejser i foråret og efteråret, hvor der kan være lidt køligt, specielt om aftenen. Teltet er taget i brug på vores tur til Køln i foråret, og vi er meget tilfredse med det, det fungerer glimrende til vores brug.

I sommerperioden bruger vi et Isabella Sunshine solsejl, det er perfekt til rejsebrug, da det er nemt at sætte op og der er læsider der kan afmonteres, men selv om man har taget siderne af vil det ikke trække på en, da der stadig er noget side til at tage evt træk. Vi har også en front til solsejlet, så det kan lukkes helt af, men den bruger vi ikke, så den kan fint undværes.

Tæpperne er vi rigtig glade for, se selv hvor godt paskram det er, vi har valgt de lækreste firmaet laver, og det har vi ikke fortrudt.

Det kamera vi har lige nu, er et: Panasonic Lumix GX80, med et 14-140 objektiv. Det har afløst et Sony A6000, med et 18 200 Sony objektiv sidste efterår. Det Panasonic er jeg ret tilfreds med, det tager nogle gode billeder, og er ikke for stort at ha' med rundt, når vi er i byerne. Men et eller andet sted savner jeg nok lidt mit "gamle" Sony, med det fantastiske objektiv, det tog virkelig nogle fantastiske billeder. Grunden til at jeg skiftede var at sony'en begyndte at opføre sig lidt underligt, hvilket jeg ikke var tryg ved.

Marianne anskaffede sig sidste år et: Panasonic Lumix TZ80, som afløser for et Canon Powershot SX200, der ikke kunne opfylde kravene mere. Det Panasonic TZ80 er et fantastisk godt rejsekamera, med en fantastisk billedkvalitet og en optisk zoom helt op til 30 gange, og 4k video. Marianne er meget glad for det kamera, der bruges meget til at tage billeder fra bilen, mens vi er undervejs, men jeg bruger det faktisk også ret meget ind imellem, da det tager nogle fantastisk flotte billeder, og ikke fylder noget. Klik på linket, der er en fin beskrivelse af kameraet.

D.22.8.2019

Så har vi investeret i et par flotte el-foldecykler fra firmaet: Boxbike. Cyklerne er af mærket Strømstad og er af en meget høj kvalitet. Vi har været markedet, for sådanne cykler meget grundigt igennem og kan nu efter grundige overvejelser, tilføje disse fine cykler til Ferievognens udstyr. Vi vil meget gerne anbefale både firmaet og cyklerne til alle jer, der måske søger nogle cykler der ikke fylder for meget, men som kan gøre en ferie meget bedre, også uden at koste en formue. Vi har fået en god og seriøs behandling og cyklerne er efter de første ture over al forventning, også når man bruger dem uden el-hjælp. I kan se specifikationerne ved at klikke på LINKET og er der spørgsmål, så skriv endelig til os.

Copyright. Ferievognen.dk Ove Lund.                                        Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.