Winsen Aller 2013.2

Ferievognen i Winsen Aller foråret 2013.2

Søndag.7.4

Idag er der dejlig sol fra morgenstunden, men det skal nu ikke afholde os fra at gøre rent i vores rullende hjem, men da det så er overstået skal vi ud og luftes alle 3.

Vi går en dejlig lang tur i området, og får spillet en masse bold med Kvik, her er rigtig dejligt, og vi kan mærke at luften har godt af os alle tre.

De to ser da ret friske ud, de har godt af den friske luft.

Så! nu glemmer i ikke hvad den udmærkede plads hedder.

Efter den hyggelige spadsertur, skal vi igen en lille tur ind til Celle, vi skal ind og se lidt på slottet, og så er der noget med at alle butikker i byen har åbent i nogle timer. Kvik skal være alene og passe på campingvognen, det er han rigtig god til, og han har aldrig lavet ulykker når han er alene, (udover at vi kan se at han sover i vores senge), men det tager vi så højde for med et par tæpper.

Vi starter med at gå op til slottet, det er rigtig flot her i solen, mangler bare nogle grønne træer.

Slottet i Celle er rigtig flot set udefra, nu skal det blive spændende at se det indvendige, håber ikke at der er spøgelser.

Det var så her den stakkels Dronning Caroline Mathilde, dronning af Danmark, datter af prins Frederick Ludwig af Wales og søster til kong George 3. af England, endte sit liv. Caroline Mathilde var mor til Frederik 6. og prinsesse Louise Augusta. Ved i godt at det faktisk var ham skuespilleren, Mads Mikkelsen der var skyld i det, han kunne ikke lade hende være i fred, det så vi selv i den film om deres sidespring, så vi ved det passer.

Så er vi kommet ind på slottet, vi tager en del billeder, men lægger ikke så mange ind her, i må selv besøge det smukke slot engang. Her er temmelig flot, og det er meget interessant at få lov til at gå rundt i de historiske værelser, der jo rummer så meget af Danmarks historie.

Her er billederne af Kkong Christian 7. af Danmark, og Dronning Caroline mathilde, hun var blot 15 år da hun bliver gift med den 17 årige sindsyge konge, i kan læse om dem her via linket her.

Hold da helt op! her er min helt egen dronning. Dronning Marianne den første, vidste ikke at hun også hænger her på slottet.

Vi havde regnet med at der var nogle rum med dronningens møbler, og indrettet som hun boede dengang, men det er der vist ikke, men heldigvis er Marianne stadig med mig, selvom hun er lidt kongelig.

Sikke et flot vægtæppe, vist med den danske kongekrone på.

Det er meget flotte lokaler vi går rundt i her på slottet, dejligt at det bliver hold så smukt ved lige.

Her har vi en masse forskellige og meget smukke uniformer udstillet, og med det billede slutter vi her inde på det dejlige slot. Vi kan kun anbefale at i selv rasler herned med jeres rullende hjem, og bruger noget tid, både i Celle, og på dette smukke stykke Danmarks historie.

 Her står dronning Marianne, (hun er da min dronning)! ved indgangen til Caroline Mathildes smukke slot.

Farvel til det smukke slot, med et billede inde fra slotsgården, her er ret flot.

Celle ligger smukt over for slottet, der skal vi lige et smut over igen.

Mon det er Caroline Mathildes krone der hænger i træet til pynt.

Hov, skal lige huske at i også ser slottet fra bagsiden, det bliver det da ikke mindre flot af.

Nu går vi et smut op i byen, vi skal lige se om der er gang i noget handel, inden vi kører hjem til Kvik. Marianne finder en rigtig flot sommerjakke, og det endda til en favorabel pris, og jeg får så lov til at købe Adac campingführer, så er vi alle glade.

Vi kommer lige forbi kirken, hvor caroline Mathildes sarkofag befinder sig.

Der er rigtig gang i handelen idag, sikke mange mennesker her er.

Det er dog ikke alle gader der er fyldt med mennesker på indkøb.

Sikke da en sød grisebasse, den ser da ud til at holde godt øje med alle os der går forbi den.

Lige et blik på det smukke rådhus, det kan man ikke kigge nok på.

Et sidste kig på et par smukke huse, der er fyldt med fine detaljer.

Så er det farvel til Celle for denne gang, det er en flot by, med et væld af flotte bindingsværks huse, og som alle steder i tyskland er det hele flot restaureret, og velholdt, vi så desværre ikke hele slottet indvendig, og savnede lidt mere bo udstilling, det er jo hovedsageligt et museum. Men ellers er det jo flot vedligeholdt, både inde og ude.

Lidt flere billeder fra vores morgen gåtur omkring campingpladsen.

Vejret er egentlig ganske dejligt, selvom der er køligt, Marianne prøver at fange lidt sol, mens Kvik sikkert tænker sjove tanker.

Her er nu ganske smukt! kan i forestillejer en dejlig sommerdag i disse flotte omgivelser.

Absolut sidste billede fra denne skønne plet, lidt nostalgi fra en svunden tid, der alligevel ikke er så lang væk.

Mandag.D. 8.4

Så er det idag vi skal hjemover igen, det er ski.. koldt, så vi får betalt og pakket sammen i en fart, og kører fra pladsen kl.09.45, der er blot 2 grader, og diset. Vi skal lige handle lidt ind i Lidl i Winsen, og så er der godt 28 km, til A 7, af flotte landeveje.

Jeg har mange gange lovet Marianne at vi skal gøre holdt ved kieler kanalen, så det gør vi denne gang.

Flot udsigt her oppe fra.

Vi kører lige op til Fakta, i Härrislee, og køber en ny flaske gas, og så til camping Mitte, hvor vi overnatter til næste dag.

Nu siger vi tak for denne gang, det har været en dejlig tur, selvom det ikke har været særlig varmt, som i kan se er kvik glad for at være inde i rullevognen, her der sikkert for en bette vovse.


Så kan vi glæde os til den "rigtige" forårstur, der sikkert vil gå til utrecht i Holland, hvis vejret er ordentligt dernede, ellers er der heldigvis hjul på vognen, så vi kan køre hen hvor det er som vi gerne vil ha' det.

Copyright. Ferievognen. Ove Lund.                                    Det er ikke tilladt at kopiere billeder og tekst.